Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 18.01.2012.
14:43
Alo A

Gojko ubio policajca i ukrao dragulje Evite Peron

Mađarska policija je na prelazu Kelebija prekjuče uhapsila Gojka Jovanović (17) pod sumnjom da je prošlog četvrtka ubio italijanskog saobraćajnog policajca Nikola Savarina (42). Ovaj mladić sumnjiči se i za pljačku dragulja Evite Peron u Valensiji.

Gojko Jovanović/Nikolić...Ne zna mu se ni tačno ime niti koliko godina ima

Tokom potrage za Gojkom, policija je pronašla više dokumenata s različitim identitetima. Mladić ima dugu istoriju kriminalnih radnji - pre tri godine je uspeo da pobegne posle krađe dragulja Evite - Eve Peron u Valensiji, gde je bio maskiran kao šeik.

Gojko Jovanović, 17-godišnji Nemac, Reni Nikolić, 17-godišnji Francuz ili pak Gojko Nikolić (21), a možda i David Jovanović (26)? Na istražiteljima je da otkriju pravi identitet ovog momka.

Nesrećnog policajca je prošlog četvrtka ovaj mladić usmrtio iz svog automobila BMW X5. Kada je zaustavljen radi rutinske kontrole, Gojko nije imao kod sebe saobraćajnu dozvolu, te je policajac posumnjao da automobil i nije u njegovom vlasništu. Pretpostavlja se da ga je tom prilikom ubio.

Kada ga je na granici sa Srbijom zaustavila policija, primetili su udubljenja na automobilu i tragove krvi i odmah su posumnjali da je on ubica kojeg traži italijanska policija. Analizom je utvrđeno da je to bila krv upravo Nikola Savarina. Takođe su na limariji automobila pronašli i zelene pruge koje su odgovarale biciklu, čijeg je vozača prošle godine izgleda takođe usmrtio Gojko.

Pre samo dve godine, Gojko Jovanović je uhapšen u Milanu takođe usled jedne rutinske kontrole, jer nije imao dokumenta kod sebe, a policiji je neuverljivo dao neko ime i prezime, ali pošto mu oni nisu poverovali, odlučili su da ga odvedu u bolnicu kako bi se utvrdio njegov identitet i tačna starosna dob. Lekari su putem rendgenskih snimaka kostiju utvrdili da mladić ima oko 17 godina. Stoga, ako su tačne te analize, on sada ima oko 19 godina, a ne 24 kao što piše u njegovim dokumentima. Italijanski istražitelji imaju veoma težak zadatak da otkriju pravi identitet ovog ubice.

Istražni sudija je odmah po hapšenju naložio pritvor za ovog momka pod optužbom za teško ubistvo i narušavanje javnog reda i mira.

Banda pala u hotelu u Valensiji


Juna prošle godine italijanska policija je uhapsila grupu Srba koji su ukrali nakit nekadašnje prve dame Argentine Evite Peron vredan šest miliona evra. Čitava akcija se odigrala u hotelu "Silver", u Milanu, u saradnji sa španskom nacionalnom policijom. Nakit je ukraden još u decembru 2009. godine, kada su Srbi, predstavljajući se kao šeici, na prevaru opljačkali vlasnicu zlatare "Hojas Sofija", u Valensiji. Među ukradenim nakitom se nalazila i dijadema vredna četiri miliona evra koju je pedesetih godina Eviti poklonio holandski kralj.

Sreda 18.01.2012. 16:50
17 godina tek i vec kriminalac svetskih razmera...reko bi neko deriste a vidi ti sta on napravi...pocela deca da ubijaju...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online