Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 16.01.2012.
21:33
Vestionline A

Uzela novac za putovanja koja nije organizovala

Leskovačka policija uhapsila je D. D. zbog sumnje da je, kao odgovorno lice turističke agencije "Hera tim" prevarila potencijalne turiste i prisvojila preko 307.000 dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Foto: Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju, D. D. je za ponuđeni turistički aranžman u Istanbulu i Dubaiju od turista unapred uzela novac u celosti, ali putovanje nije organizovala i novac nije vratila.

Osumnjičena je na taj način, tokom novembra i decembra prošle godine, prevarila 25 Nišlija i Leskovčana i prisvojila oko 307.000 dinara. Oštećeni putnici su podneli i prigovor na rad agencije "Hera tim" Turističkoj inspekciji, navedeno je u policijskom saopštenju. D. D. je privedena istražnom sudiji Osnovnog suda u Leskovcu.

DEMANTI VLASNICE AGENCIJE

 

Od vlasnice agencije "Hera team" iz Leskovca smo dobili demanti koji objavljujemo u celini:


"Kao direktor i vlasnik turističke agencije “HERA TEAM” iz Leskovca, ja, Dragana Damnjanović, izjavljujem da je informacija o odredjivanju pritvora ili hapšenja potpuno netačna, kao i da je netačna informacija o tome da sam izvršila krivično delo prevare, kako bih pribavila protivpravnu imovinsku korist od preko 307.000,00 dinara.


Preneta izjava da sam lišena slobode nije tačna jer o odredjivanju pritvora rešava istražni sudija koji je zahtev za odredjivanje pritvora od strane policijske uprave Leskovac odbacio kao neosnovan. Vaša preuranjena izjava koju ste preneli je samim tim netačna i tendenciozna. Da bi se sprečilo dalje narušavanje mog ugleda  dužni ste da objavite ovo saopštenje u celini.


Radi preciznije informacije o tome da nisam učinila delo prevare kako bih sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist, kako ste naveli u iznosu od preko 307.000,00 dinara, postoje zapisnici turističke inspekcije od 05.01.2012. godine, kao i službena beleška policijske uprave broj KU-231-3/12 od 16.01.2012. godine, kao dokumenti iz kojih se jasno vidi da je novac primljen od putnika po osnovu aranžmana uplaćen turističkoj agenciji “PRESTIŽ” iz Novog Sada, kao organizatoru putovanja.


Samo samovoljom direktora turističke agencije “Prestiž” iz Novog Sada, Željka Srdića, putnici koji su uplatili aranžman nisu otputovali na uplaćeno putovanje, s obzirom da pomenuti nije parkirao autobus na odredjeno mesto polaska, iako mu je to bila obaveza kao organizatora putovanja. Naša agencija je prilikom prodaje aranžmana postupala u skladu sa pozitivnim propisima u turističkom poslovanju i opštim uslovima putovanja turističke agencije “Prestiž” iz Novog Sada, a na osnovu ugovora o subagenturi od 11.05.2011. godine.


Na osnovu Zakona o turizmu putnici su doživeli neprijatnosti samo zbog neodgovornosti turističke agencije “Prestiž” iz Novog Sada i nepoštovanje Zakona od strane pomenute agencije, o čemu smo spremni da dostavimo sve potrebne dokaze i putnicima i medijima.


Ovim putem se javno izvinjavamo svim putnicima koji su, umesto uplaćenog aranžmana, doživeli neprijatnosti i saopštavamo da ćemo svim zakonom dozvoljenim sredstvima doprineti da njihovi interesi budu zadovoljeni."

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.01.2012. 21:41
Videla žaba da se konji kuju, pa i ona digla nogu. Tužno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online