Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 04.01.2012.
10:42
Alo! A

Nožem hteo da zaplaši policajce

Ulični prodavac iz Niša Čedomir Marković (67) izjavio je za "Alo!" da nije želeo da napadne nožem komunalne policajce i poseče jednog od njih prilikom sukoba ispred pijace gde je prodavao povrće, već da je "hteo samo da ih zaplaši“.

- Možda sam i pogrešio što sam izvadio nož, ali sam bio revoltiran. Prodajem poljoprivredne proizvode i od toga izdržavam 10 članova porodice. Izneo sam 30 komada jaja, malo krompira koji sam uzgajam, pečenke...

Nož sam poneo da bih sekao pečenke, a ne da bih nekoga napao. Došlo je njih četiri, pet inspektora i komunalni policajci. Molio sam ih da mi ne pišu kaznu, da me puste da idem kući i da neću više da prodajem jer nemam odakle da platim kaznu. Molio sam ih, ali nisu hteli da me saslušaju - priča Marković, koji dodaje da su mu "silom tražili ličnu kartu i zapretili da će mu zapleniti robu“.

Čedomir Marković u klinču s policajcima

- Robu sam počeo da skupljam u automobil, gurkali su me sa svih strana da ne mogu da je skupim. Kada sam je stavio u vozilo, jedan visoki me je odgurnuo. Izvadio sam nož da ih zaplašim, ne da ih ubodem. Zato sam ga i uvukao u rukav, da ne poveredim nekoga.

Onda su počeli da me guraju levo, desno, udarili su me pendrekom po ruci, vukli su me po asfaltu. Kao da sam najgori kriminalac, a ja samo hoću da preživim život. Tražiću pred sudom da me streljaju nasred trga kod konja u centru Niša, za njihovu ljubav - priča Marković i dodaje da preživljavaju od njegove penzije od 16.000 dinara.


- Jedno vreme sam i sakupljao hleb po kontejnerima, a od prodaje sada uspem da zaradim i 500 dinara dnevno kada izađem na ulicu - ukazuje on.

Iako se na snimku intervencije komunalnih policajaca nad uličnim prodavcem u Nišu koji je objavljen na "Jutjubu“ jasno vidi kako jedan od komunalaca grubo odguruje prodavca, neposredno pre nego što će ovaj da potegne nož, a potom ga tuku pendrekom i obaraju na zemlju, prijava nije podneta i protiv njih jer "za sada nije utvrđeno da su prekoračili ovlašćenja“.

Policija je podnela krivičnu prijavu samo protiv Markovića zbog sumnje da je 29. decembra nožem napao i lakše povredio Ivana Džonića, komunalnog policajca iz Niša, koji je s kolegom Zoran Miljevićem asistirao opštinskim komunalnim inspektorima u kontroli ulične prodaje.


U komunalnoj policiji kažu da su policajci "postupili profesionalno i u skladu sa propisima“.


- Ono što se ne vidi na snimku jeste da je prodavcu više puta tražena lična karta, a da je on uporno odbijao da im je da, ignorisao ih je i skupljao robu. Od 37. sekunde snimka vidi se kako ramenom gura jednog komunalnog policajca i kako se drugom unosi i prilazi na desetak centimetara od njega.

U bezbednosnim procedurama stoji da rastojanje mora biti najmanje metar, do metar i po između policajca i stranke. Budući da mu je auto bio iza leđa, komunalni policajac je morao da udalji prodavca od sebe, pa ga je zato odgurnuo - objašnjava načelnik komunalne policije Ivan Veljković i dodaje da je primena sile dozvoljena ako osoba pokušava da pobegne ili ako napadne policajce.

Sreda 04.01.2012. 11:29
ниси погрешио, против олоша који нам отима сваку шансу за преживљавањем и који живи и опстаје пијући нам крв, дозвољена су сва средства у одбрани наших голих живота. Па погледајте колико се тих скотова намножило: гомила полицајаца и инспектора кидише као чопор хијена на живот и достојанство једног седамдесет годишњег старца који покушава да преживи. Нека нам је Бог у помоћи, ко ће нахранити и намирити оволике звери у државној бирократији. Народе Србије крајње време је да се пробудите и да се супроставите оваквој олошкој и пљачкашкој држави
Sreda 04.01.2012. 11:42
ju naopako pa zar ih nije sramota da tako lažu.ovo je neverovatna zemlja ovo se ne može opisati!!!!!!bagra koja je obukla uniformu iživljava se na dedi i niko ih nije tužio jer se ne vidi prekoračenje ovlašćenja!!!!!!ma džabe ovde sedim i kuckam i nerviram se.neće se to promeniti još sto godina!
Sreda 04.01.2012. 19:15
чедомир марковић је што се мене тиче симбол пркосног достојанства српског сељака који је од стране власти доведен на ивицу пропасти! Живио српски сељак, живјела СЛОБОДА!!! СРБАДИЈА ЈЕ СРПСКА-КВИСЛИНГЕ НА РОБИЈУ!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online