Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 03.01.2012.
13:33
Pressonline A

Satarom udarila supruga po glavi

Ružica P. (56) iz Trstenika nakon kraće svađe i tuče sa mužem Vasilijem (59) satarom je više puta udarila supruga po glavi i telu i nanela mu teške povrede uoči Nove godine. Ružica je pozvala policiju i Hitnu pomoć, a zatim je otišla kod komšija da ispriča šta je uradila. Vasilije je smešten u Kliničko-bolničkom centru u Nišu.

Foto: Ilustracija
 

Pokušaj ubistva

Nasilje u porodici u porastu

Stručnjaci iz Uprave za rodnu ravnopravnost upozoravaju da je porast nasilja u porodici u Srbiji veliki problem. Statistika pokazuje da je 93 odsto zlostavljanih žena, a sedam procenata muškaraca koji dožive nasilje u porodici.
Pretpostavlja se da ih ima i više, ali da ih je sramota da prijave problem i potraže pomoć. U prvoj i jedinoj sigurnoj muškoj kući u Ćupriji, zlostavljanim muškarcima daju smeštaj i pravnu pomoć.
Dušan Trifunović iz muške sigurne kuće „Muška sigurnost" kaže da veliki broj ljudi traži pomoć.

Ružica P. iz Trstenika uhapšena je 31. decembra u porodičnom stanu u Ulici Damjana Maksića 6 zbog sumnje da je kuhinjskom satarom teško povredila svog supruga Vasilija P. Supružnici su, inače, zaposleni u Osnovnoj školi "Miodrag Čajetinac Čajka".


- Za sada nije tačno poznato zašto je došlo do svađe, a zatim i tuče. Ali izvesno je da je Ružica zbog toga odlučila da povredi supruga. Ipak, motiv će biti poznat nakon saslušanja osumnjičene kojoj se na teret stavlja pokušaj ubistva - kaže naš izvor blizak istrazi.

On navodi da je Ružica sama pozvala policiju i Hitnu pomoć, ali da je osim nje još nekoliko osoba, takođe, zvalo pomoć.


- Uviđaj je obavio istražni sudija Višeg suda u Kruševcu, a sa njim su bili zamenik Višeg javnog tužioca, kao i pripadnici kriminalističke policije Trstenik. Sakupljeni su svi potrebni dokazi i nakon isteka policijskog zadržavanja osumnjičena Ružica će biti privedena kod istražnog sudije Višeg suda u Kruševcu. Sudija bi trebalo da odluči da li će joj odrediti pritvor i pokrenuti istragu protiv nje - kaže naš sagovornik.

Lupala na vrata komšijama

Reporteri Pressa juče su razgovarali sa komšijama koje su poznavale Ružicu i Vasilija, ali niko nije mogao da kaže šta se zaista dogodilo.
- Vasilije i Ružica su prosvetni radnici u Osnovnoj školi "Miodrag Čajetinac Čajka". On radi kao profesor hemije i pomoćnik direktora škole, dok je Ružica zaposlena kao logoped. I zaista smo iznenađeni šta se dogodilo - pričaju komšije, dok se iza njih na stepeništu mogu još primetiti krvave mrlje.

Oni dodaju da te noći niko ništa nije čuo, sve dok Ružica nije počela da lupa na kućna vrata komšija.

- Došla je usred noći i lupala na vrata. Uplašila sam se, jer nisam znala ko lupa u pola jedan. Otvorila sam i videla unezverenu Ružicu. Bila je žuta kao sveća. Ruka joj je bila sva krvava i pričala je nepovezano. Pozvali smo Hitnu pomoć i policiju, ali su nam odgovorili da je Ružica to već učinila. Ne znamo zašto je došla kod nas - kažu komšije koje žive u prizemlju zgrade.

Drugi navode da Vasilije i Ružica imaju dvoje dece, sina i kćerku, koji studiraju, a u trenutku sukoba roditelja nisu bili kod kuće. Takođe, navode da su čuli da Vasilije voli da popije piće više.

- Čuli smo šta se dogodilo. Oni su divni ljudi, a Vasilije mi je i predavao u školi. Ženu malo slabije poznajem, nikada ne bih rekao da će napasti muža - kažu u zgradi.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.01.2012. 13:43
SIGURNE KUCE I ZA MUSKARCE bez sale
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online