Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Subota 31.12.2011.
14:48
24sata.info A

Laušević hoće u Srbiju, ali nema pasoš

Žarko Laušević trebalo bi da se u narednih nekoliko meseci vrati u Srbiju, ali ne znam kad tačno, jer on nema važeće putne isprave. Kada prođu novogodišnji i božićni praznici, pokrenućemo proceduru za dobijanje dokumenata - rekao je za beogradske medije Vladan Bojić, advokat poznatog glumca, osuđenog na 13 godina zbog dvostrukog ubistva i ranjavanja. Lauševića je pre dva dana pomilovao predsednik Srbije Boris Tadić.

Glumac Žarko Laušević
 

Bojić je dodao da njegov klijent prilično dugo nije boravio u Srbiji i da nije upoznat da li će i kada moći da se lično pojavi pred medijima.

- Tek kada se bude vratio u zemlju odlučiće da li, kada i kako da se obrati javnosti. On je želeo da zvaničnim saopštenjem ukaže ljudima kako bi bio najsrećniji kada bi pravdu našao pred sudom, a ne dobijanjem pomilovanja. Za ovo se borio deset godina, ali zbog samovolje crnogorskih pravosudnih organa bio je primoran da se obrati Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu - rekao je advokat Bojić.

Za oko tri nedelje, kada se Laušević bude obratio Konzulatu Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama za izdavanje dokumenata, biće poznato i kada će mu biti uručene putne isprave.

- U zavisnosti od odluke Žarka Lauševića i njegovog advokata zavisi da li će procedura izdavanja putne isprave biti po ubrzanom postupku ili će ići regularnim tokom. Ukoliko se ukaže potreba da se pasoš hitno izda, naravno da će im se izaći u susret.

Kada Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije bude odobrilo zahtev Lauševića za dobijanje pasoša, naš konzulat u SAD će ga fotografisati i uzeti biometrijske podatke, a zatim izdati dokumenta i omogućiti da se vrati u zemlju - rečeno je “Blicu” u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Laušević je u noći između 30. i 31. jula 1993. u podgoričkom kafiću “Epl” ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) i ranio Andriju Kažića. U obračunu je njegov brat Branimir ispalio jedan metak, koji nikoga nije pogodio.

POVEZANE VESTI

Subota 31.12.2011. 15:40
a sto ne ide u svoju crnu goru? kako moze neko dobiti drzavljanstvo srbije sa ovakvim dosijeom,a jos pasos? danima ide maltretiranje srbije lausevicem,a vrhunac je knjiga u izdanju novosti pod upravom crnogoraca. covek jos zaradi na nesreci opisujuci svoj bol,pa ispade on glavna zrtva. nevidjena medijska kampanja za oslobodjenje krivice ovog crnogorskog glumca od strane novosti ,a i nekih drugih medija. ali treba prikazati da je srbija jugoslovenska ,crnogorska ,pasosi se dele a i radna mesta ,u srbiji samo cekaju raznorazne zemljake iz otcepljene republike . srbija je eldorado pa nam samo fale crnogorski glumci ,knjizevnici,generali.......
Subota 31.12.2011. 15:04
ovom bi i sretko kalinic pozavideo na hladnokrvnosti prilikom egzekucije
Subota 31.12.2011. 15:12
Bolje nek' ostane tamo, jer ovde ce mu pre nego tamo biti ono- Ko se noza lati, od noza ce i poginuti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online