Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 30.12.2011.
21:17
Blic A

Na Karaburmi otrovano 17 pasa

Na Karaburmi je u poslednjih nedelju dana otrovano je čak 17 uličnih i vlasničkih pasa. Stanari iz ovog naselja navode i da su u ulazima zgrada pronađene i otrovane kobasice sa parčićima stakla od kojih je najverovatnije 15 pasa uginulo, a samo dva spasena.

Nije poznato ko truje pse na Karaburmi
 

- Ne razumem šta se dešava. Svakog dana zateknemo nekoliko pasa kako leže mrtvi na ulici. I sam sam vlasnik psa i verujte da me je strah da ga prošetam - kaže Marko Andonov sa Karaburme.
 

Prema rečima njegovog oca, Miodraga Andonova, koji takođe živi u ovom delu grada, policija je poslednjih dana tri puta po prijavi izlazila na teren, ali istraga još nije pokrenuta.

- Kada je uginuo pas gospođe Slavice Vukelić, policija je obavila uviđaj i pozvala je da podnese krivičnu prijavu da bi postupak bio pokrenut - kaže Miodrag.
 

Kada se vraćao iz prodvanice, on je zatekao jednog psa kako grca na kolovozu.

- Sve kuce koje su uginule živele su u prečniku od kilometar. To nije mogla da uradi jedna osoba. Otrov koji je ubio psa gospođe Slavice bio je podmetnut u ulazu zgrade. Šta bi bilo da je neko dete naišlo na njega? Zar čovek mora da strada da bi se pokrenula istraga? - ističe Miodrag.

Prema njihovim rečima trovanja pasa se često dešavaju u njihovom kraju, obično uoči nekog praznika.

- Od svih pasa koji godinama žive sa nama i nikoga ne diraju ostalo je svega nekoliko koje svim snagama pokušavamo da udomimo. Jedna smederevska porodica prihvatila je Persu koja je juče izgubila najbolju prijateljicu, a druga kuca je na putu za Nove Banovce - kaže on.

“Zoo veterina Beograd” obećala je, prema njihovim rečima, da će po nalogu policije obaviti obdukciju uginulih pasa da bi se utvrdio pravi uzrok.

POVEZANE VESTI

Petak 30.12.2011. 21:23
STA JE ? sta ste ocekivali kada vlast nista ne preduzima da skloni skitnice sa ulica gde copori napadaju neduzne gradjane , gradjani moraju na neki nacin da se zastite. ovo je samo pocetak !
Petak 30.12.2011. 21:39
Nisam za to da se psi truju ali ova slika sama govori koliko je to sve otuzno sto se vidja na ulicama...Sramota je da jedan grad sebi dozvoli ovako nesto...Problem lutalica bi trebao da je prvi na redu da se konacno resi kada su neki sastanci gradske skupstine ali izgleda da se niko od njih nesto posebno ne uzbudjuje...sednu u svoje aute i prodju ne videvsi sta se dogadja ljudima na ulicama..napadi besnih copora...razvlacenje smeca nehigijena uzas...Kao da smo u srednjem veku...
Subota 31.12.2011. 01:33
Mislim da bi bilo daleko moralnije, časnije i bolje u svakom slučaju da pišete o tome kako se srpski narod već decenijama truje što medijskim lažima i podvalama, što namještenim političkim vođama koje ga uništavaju, što osiromašenim uranijumom demokratskih zemalja koje su nas nemilice ubijale i dan danas nas ubijaju, da pišete o tome kako ljudi nemaju šta da jedu negoli da sa sažaljenjem pišete o tome kako neko truje džukele po ulicama od kojih ne može da se hoda, od kojih djeca počnu da mucaju a neka ostanu i unakažena za cio život, od kojih se može zaraziti bjesnilom, ehinokokusom i još kojekakvim boleštinama... Ili ste vi možda psećeg roda?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online