Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 29.12.2011.
08:05
Blic A

Vlasnica zlatare dala život da spase sina jedinca

- Kada smo pre mesec i po dana otvorili zlataru, dogovor je bio da, ako neko nekad pokuša pljačku, čuvamo život i da mu se ne suprotstavljamo. Znali smo da će neko od članova naše porodice uvek biti u radnji i nismo hteli da dovodimo život najmilijih u opasnost - priča kroz suze Siniša Pajić, suprug 48-godišnje Snežane koja je u ponedeljak u pokušaju pljačke zlatare “Pajić” u Obrenovcu ubijena hicem u stomak.

Foto: Arhiva
 

- Kada su razbojnici sa fantomkama i kapuljačama na glavama istrčali iz kola, Snežana je instinktivno stala na vrata i suprotstavila im se kako bi zaštitila sina Darka koji je u tom trenutku u radionici iznad zlatare nadgledao monitore sa kamerama. Proradio joj je majčinski instinkt jer je znala da će sin i pored dogovora reagovati impulsivno - kaže Siniša Pajić.


 

"Uperili su mi pištolj u glavu"

Penzionisani policajac koji je hrabro pokušao da zaustavi drske razbojnike nakon ubistva Snežane Pajić kaže da u prvi mah nije video pljačkaše već da je prvo čuo pucanj.
- Bio sam preko puta i bukvalno jednom od njih preprečio put. Uhvatio sam ga za ramena i naredio mu da stane. Zapretio je da će pucati u mene ako ga ne pustim, ali se nisam obazirao jer nisam video pištolj. Kada je drugi prišao i uperio mi pištolj u glavu, video sam da je đavo odneo šalu i povukao se. Tada su me gurnuli na zemlju i pobegli - priča bivši policajac Milan, koji nije želeo da kaže svoje prezime.

Reporter “Blica” juče je posetio dom porodice Pajić koji se nalazi nedaleko od njihove zlatare u centru Obrenovca. Iako su se zaposleni u jednom pogrebnom preduzeću u tom trenutku dogovarali o detaljima sahrane sa članovima porodice, oni su ipak smogli snage i kazali šta im je na duši.

- Hteo sam mom Darku da pomognem malo u životu. Završio je zanat za zlatara i dugo radio kod jednog privatnika u Beogradu. Na kraju sam odlučio da ušteđevinu uložim u tu malu radnju kako bih porodicu održao na okupu i sinu omogućio bolji posao. Svi smo bili tamo zaposleni, Snežana, ćerka Danijela, Darko, ja... Na spratu smo imali radionicu za izradu prstenja i lančića u kojoj smo instalirali i monitore za video-nadzor. Čak smo pretežno sa srebrom radili, a poslednjih dana smo nekako skupili pare i kupili 800 grama zlata da bar nešto zlatno imamo u radnji - uplakano priča Siniša držeći fotografiju svoje supruge.

Darko Pajić (23), koji je čim je video napadače sišao da pomogne majci, još je u šoku. Prema rečima njegovog oca, bio je mnogo vezan za nju.


- Deset minuta pre pokušaja pljačke sedeo sam sa Snežanom u radnji i pričao. Onda sam izašao i otišao kući da večeram. Kada su mi javili za tragediju, u zemlju sam propao. Sin mi je ispričao kako mu je majka umrla na rukama i ne mogu rečima da opišem nemoć koju sam osećao. Mnogo je bio vezan za Snežanu i teško će ovo podneti. Dali smo mu neke lekove i zaspao je. Još nije u stanju ni da da iskaz policiji - objašnjava Siniša dok na kućnom pragu prima saučešće od komšija i ostale rodbine.


Njegov rođeni brat Dragiša Pajić nada se da će drski razbojnici ubrzo biti uhvaćeni kako bi bili kažnjeni.


- To nam ipak ne može vratiti Snežu - priča Dragiša.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.12.2011. 09:16
Užasna priča. Sirota porodica.
Četvrtak 29.12.2011. 09:26
Ovo su luda vremena...nije trebalo da im pada na pamet da otvaraju nesto sto monstrumima moze da posluzi kao dobra meta...zlatare su i u drugim drzavama takodje na udaru pljackasa ali su znatno bolje opremljene...ovako mala zlatara u sred malog gradica ciji gradjani kao i ostali u Srbiji muku muce za opstanak je nesto sto je privuklo ove skotove da naprave tragediju...Potresla me je smrt ove nesrecne zene a i bol njene porodice...Bez uvodjenja smrtne kazne za ovakva dela nece se moci unistiti bolesni um da pljacka i ubija...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online