Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 23.12.2011.
11:43
RTS A

Dnevnik "samoubice" optužuje Ljimaja i Euleks

Agim Zogaj, bivši pripadnik OVK koji je trebalo da bude ključni svedok na suđenju Fatmiru Ljimaju, detaljno je u pismima govorio o pretnjama i pokušajima ubistva, za koje je optužio svog nekadašnjeg saborca Ljimaja. Zogaj se, kao zaštićeni svedok, ubio u Nemačkoj.

Sahrana Agima Zogaja na Kosovu i Metohiji

Svedok Iks, Agim Zogaj, život je završio u noći između 28. i 29. septembra kada se obesio u jednom parku u Duizburgu. Za sobom je ostavio brojne dokaze o zlostavljanjima i ubistvima u kojima je i sam učestvovao, a koji će biti korišćeni na sudu.

U beleškama, koje prenosi i prištinski list "Koha ditore", optužuje i Euleks i tužioca te misije da su odgovorni za njegove patnje kao zaštićenog svedoka.

"Euleks me je mučio i želeo mrtvog. Ovde napismeno optužujem italijanskog tužioca Mauricija Salustra da je nada mnom izvršio psihički masakr", napisao je Zogaj. 

Fatmir Ljimaj terao Zogaja da ubija Srbe

Pored italijanskog tužioca, Zogaj nije štedeo ni sebe, ali ni svog bivšeg komandanta Ljimaja. Kako se u pismima navodi, Fatmir Ljimaj mu je naredio da ubije zarobljene Srbe pošto, kako kaže, nikad nije video da je Zogaj nekoga likvidirao.

"Stavili smo Srbe u neku vrstu udubljenja. Pucao sam u njih pištoljem sa dva metra", istakao je Zogaj.

Kao upravnik ilegalnog zatvora Klečka Agim Zogaj je, po sopstvenom priznanju, ispred imena zatvorenika stavljao znak plus, koji je značio da je zatvorenik likvidiran, ili minus. Dnevno je u logor stizalo i po 10 zatvorenika, srpskih policajaca i vojnika, pripadnika OVK i albanskih civila za koje se smatralo da rade za Srbe.

Da svedoči, odlučio se, prema pisanju "Koha ditore", jer ga je Ljimaj ostavio bez novca.

Bivši direktor "Medija centra" u Prištini Milivoje Mihajlović rekao je da je ovaj dnevnik najbolji dokaz kakvo je stanje na Kosovu i Metohiji. U Euleksu nisu bili spremni da konkretno odgovore na Zogajeve optužbe. Portparol Euleksa Irina Gudeljević rekla je da je bilo dosta slučajeva zastrašivanja svedoka i njihovih porodica.

POVEZANE VESTI

Petak 23.12.2011. 11:48
Сви су се уротили против Србије и када ми неко овде тврди како не постоји теорија завере онда је ово најбољи доказ да је то тако.
Petak 23.12.2011. 11:59
I ovo ce da zataskaju Istina ne sme da iazdje na videlo za zapadne medije, Kako da opravdaju bombardovanje,i satanizovanje Srbije i otkriju prave planove
Petak 23.12.2011. 14:19
Ocigledan dokaz da je EULEKS samo produzena ruka siptarskih terorista i da rade za one najgore. Umesani su i sami u zverske likvidacije Srba a i siptara koji su imali nameru da svedoce protiv njihovog zlocinackog poduhvata. Sprega najgorih kriminalaca i ubica, pod patronatom isto takve organizacije NATO.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online