Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 22.12.2011.
18:37
Vesti A

Nesrećnom policajcu podmetali zbog hapšenja dilera

Policajac Saša Živković (34) iz Vlasotinca, koji se ubio u centru Leskovca nakon što je svojim jugom van pešačkog prelaza udario Sanju Marinković (44), bio je već duže vreme pod stresom i pritiskom, jer je zbog hapšenja vlasotinačkih dilera droge bio suspendovan sa posla, a dileri su mu se, kako kažu njegovi rođaci, smejali u lice kada bi ga videli.

Saša Živković

Nesrećni policajac prouzrokovao je nesreću u kojoj je Marinkovićeva teško povređena.

Nakon nekoliko minuta, dok je sedeo u policijskim kolima, uzeo je službeni pištolj i pucao u glavu.

Pre toga mu je, kako kažu svedoci, nekoliko okupljenih osoba vikalo "ubico, ubico".


Njegov otac Tomislav Živković izjavio je za beogradske medije kako mu je sin već duže vreme bio nervozan i ponižen.


- Radio je kao inspektor i zajedno sa kolegom iz Vlasotinca prošle godine je suspendovan i protiv njih je podnesena krivična prijava za fizičko zlostavljanje i pokušaj silovanja žene iz ovog mesta, a tokom istrage o narkomaniji.

Smatrao je da mu je naneta velika nepravda.

Prvo su ga suspendovali, pa optužili za nešto što nije uradio, a zatim prebacili na niže radno mesto. Samo da sahranim sina i da prođe nedelju dana, pa ćete čuti mnoge stvari koje su doprinele da se moj sin ubije - ogorčen kaže stariji Živković.


Naime, nastradali policajac je pre godinu i po dana, dok je radio kao inspektor u Vlasotincu, suspendovan s posla zbog sumnje da je sa još jednim kolegom fizički maltretirao Brankicu Ivković i njenog bivšeg supruga Stevana Pešića. Živković se tada branio da su on i kolega samo hteli da ispitaju bivše supružnike, jer su sumnjali da diluju drogu u Vlasotincu.

Nakon dva meseca vraćeni su na posao, a u jednoj policijskoj akciji droga je ponovo pronađena kod Ivkovićeve, zbog čega je policija protiv nje podnela prijavu. Taj događaj mu je potpuno poremetio život, iako su sve optužbe protiv njih kasnije odbačene.


- Poslednjih godinu dana je bio često nervozan i samo je ponavljao kako ne može da izdrži toliku nepravdu na poslu. Dok je bio inspektor ovde u Vlasotincu, bio je zadužen da hapsi dilere droge, a oni su mu sa jakim advokatima podmetali sve i svašta.

Pre nekoliko meseci došao je potpuno besan kući jer mu je na ulici jedan narkoman rekao vrlo ružne reči i opsovao ga, te mu je rekao da ima dobre advokate koji ga uvek oslobode. To ga je uništilo. Gledao sam ga i znao da može svašta da učini, iako je bio divan i pažljiv zet - priča njegov tast Novica Spasić.


Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović ogorčen je onim što se dogodilo njegovom kolegi.


- Starešine se nisu pošteno ponele prema tom čoveku. Pretpostavljamo da je to kulminiralo, bila kap koja je prelila čašu i naterala ga na ovaj čin. Mi stalno upozoravamo na taj odnos starešina, koji kad im odgovara izigravaju sindikalce i onda su uz kolege, a onda kad im tako odgovara izigravaju poslodavce i vrlo loše se odnose prema policajcima - kaže Mijailović.

Uzoran policajac i domaćin

 

Komšije nesrećnog policajca kažu da je bio prava "duša od čoveka". Za njega kažu i da je bio uzoran policajac i domaćin, a sa ženom i dve ćerkice živeo je kod njenog oca. Dodaju i da ga pamte kao uvek veselu osobu, koja se stalno šalila, ali da je poslednjih pola godine postao zamišljen, žaleći se da ga maltretiraju i na poslu i kriminalci koje je hapsio.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.12.2011. 19:26
Neka ti je laka crna zemlja kolega.Samo oni koji su u Policiji znaju kolika je tamo nepravda i sta radi POLICIJSKA MAFIJA.Za postenog Policajca dosla su TESKA VREMENA.
Četvrtak 22.12.2011. 20:40
Staresine treba da i odgovaraju ! Postavlja se pitanje gde je unutrasnja kontrola i preispitivanje njenog rada ! Poznato je da u policiji postoji korupcija i povezanost sa kriminalnim gupama...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online