Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 21.12.2011.
20:08
Beta A

Milka Forcan brani sestru

Moja sestra je radila u skladu sa zakonom, izjavila je večeras Milka Forcan, sestra bivše direktorke Jugohemije Smiljke Mileusnić Adžić kojoj je određen pritvor u okviru istrage o nabavci vakcina protiv novog gripa. Ona je i ukazala je na "hajku" protiv osumnjičenih u medijima.

Duboko verujem u ispravnost svih poslovnih poteza tada preuzetih od strane direktorke Jugohemije Smiljke Mileusnić: Milka Forcan
 

"Duboko verujem u ispravnost svih poslovnih poteza tada preuzetih od strane direktorke Jugohemije Smiljke Mileusnić u poslu oko nabavke vakcina i sasvim sam sigurna da je radila u skladu sa zakonom. Verujem da će do kraja istrage koja je u toku mnogi detalji kojima se sada planski dezinformiše javnost biti razjašnjeni", istakla je Forcan u saopštenju.

Milka Forcan je rekla i da je "učesnicima u procesu razbranjeno da daju izjave", što je, kako je navela, njena sestra poštovala.

"S druge strane, učesnicima u procesu zabranjeno je da daju izjave i komentarišu postupak, što je do sada Smiljka Mileusnić Adžić poštovala. Sama činjenica da se na prvi poziv istražnih organa kao i na jučerašnje saslušanje specijalnog suda odazvala, govori u prilog tome da je sigurna u svoje poslovne poteze i ispravnost istih", naglasila je Forcan, koja je i ukazala na "hajku" protiv osumnjičenih koja se, kako je navela, vodi u medijima.

"Želim da istaknem da u trenutku koji je izuzetno težak za porodice osumnjičenih i pritvorenih, hajka koja traje u medijima iznošenjem niza netačnih i tendenciozno plasiranih informacija neminovno utiče na istražne i sudske organe ali i na sudbine pojedinaca i njihovih porodica, jeste u suprotnosti sa zakonom", rekla je Forcan.

Bivšoj direktorki Jugohemije Smiljki Mileusnić Adžić je određen pritvor do 30 dana i otvorena je istraga povodom nabavke vakcina protiv gripa H1N1 2009. godine.

Zbog malverzacija u nabavci vakcina, 19. septembra uhapšeni su nekadašnja direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović, direktor kompanije "Jugohemija farmacija" Vladimir Gravar i direktor preduzeća "Detap" Ljubomir Pavićević.

Sumnja se da je prilikom nabavki 857.000 doza vakcina, od kojih je utrošeno 154.000, budžet Srbije oštećen za 1,6 miliona evra.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.12.2011. 20:38
У њихове моралне квалитете не улазим, не знам. Знам једно: Алал мајци која их роди таке убаве!
Sreda 21.12.2011. 20:31
Plati ti sestri kauciju a tebi ce posle Miskovic ,a Miskovicu ce ........ nastavak sledi , sad (EPP)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online