Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 21.12.2011.
09:35
Srna A

Pritvorena bivša vlasnica Jugohemije

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do mesec dana bivšoj direktorki "Jugohemije" Smiljki Mileusnić-Adžić i pokrenuo istragu protiv nje zbog sumnje da je učestvovala u nelegalnoj nabavci vakcina protiv novog gripa.

Smiljka Mileusnić Adžić - bivša direktorka Jugohemije
 

Bivša direktorka "Jugohemije" saslušana je pred istražnim sudijom Specijalnog suda po zahtevu za proširenje istrage o malverzacijama prilikom uvoza vakcina protiv novog gripa 2009. godine, potvrdila je portparol ovog suda Maja Kovačević, prenose beogradski mediji.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da se istraga vodi i protiv ranije procesuiranih, bivše direktorke Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlane Vukajlović, direktora kompanije "Jugohemija farmacija" Vladimira Gravare i direktora "Detapa" Ljubomira Pavićevića.

Pročitajte još: Afera vakcina: Specijalni tužilac zaštitio pojedince od istrage

Radisavljević je istakao da od dokaza koji budu prikupljeni tokom istrage zavisi da li će biti proširena na još neka lica.

Budžet Srbije oštećen je za 1,27 miliona evra zbog afere oko nabavke vakcina.

Zahtev za proširenje istrage protiv Smiljke Mileusnić-Adžić, sestre bivše potpredsednice "Delta holdinga" Milke Forcan, sudu je podnelo Tužilaštvo za organizovani kriminal 14. decembra posle čega je zakazano njeno saslušanje.

Tokom istrage, Tužilaštvo je došlo do podataka na osnovu kojih je od Suda zatražilo da istragu proširi na Smiljku Mileusnić-Adžić, koja je bila direktorka "Jugohemije" u vrijeme kada je preko ćerke-firme "Jugohemije farmacije", Zavod za zdravstveno osiguranje ugovorio isporuku tri miliona doza vakcina švajcarskog "Novartisa".

Tužilaštvo sumnja da "Jugohemija farmacija" nije ispunjavala uslove za taj posao jer nije bila proizvođač, niti ovlašteni distributer vakcina.

Beogradska policija uhapsila je 19. septembra Svetlanu Vukajlović, Vladimira Gravaru i Ljubomira Pavićevića u okviru istrage o malverzacijama prilikom nabavke vakcina protiv novog gripa. Kompanije "Jugohemija farmacija" i "Detap" učestvovale su u nabavci "Novartisovih" vakcina protiv gripa.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.12.2011. 12:41
morace sestra da joj dostavlja sminku u zatvoru.
Sreda 21.12.2011. 12:58
Не знаш ко је гори олош, ови ухапшени или ови што их хапсе! Шта ли се све ради и како ли се све мешетари иза леђа овог јадног народа?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online