Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 21.12.2011.
01:16
B. Đokić - Vesti A

Policajca savest oterala u smrt

Saobraćajnog policajca Sašu Živkovića (34) savest je oterala u smrt u Leskovcu. Užasnut što je jugom pregazio ženu na ulici i teško je povredio, raspamećen povicima građana "Ubico, ubico", Živković je na mestu uviđaja pucao sebi u glavu službenim pištoljem i ostavio za sobom ženu i dvoje dece. Ostao je na mestu mrtav u policijskom automobilu u kome su ga ostavili da sačeka kraj uviđaja.

Saobraćajac Jugom udario ženu

Tragični događaj u centru Leskovca, kod bivšeg restorana Madera, šokirao je Srbiju.

Živković se vozio svojim jugom duž jedne od glavnih leskovačkih ulica, kada se van pešačkog prelaza iznenada ispred vozila našla Sanja Marinković (44).

Policajac nije stigao da ukoči i udario je nesrećnu ženu.


- Čuli smo škripu i videli ženu kako pada. Vozač je istrčao iz auta, video šta je uradio i odmah pozvao nekoga. Pretpostavljamo policiju i Hitnu pomoć, koja se vrlo brzo pojavila na mestu nesreće. Ali, on joj je sam ukazao prvu pomoć pre dolaska lekara, dok mi koji smo se tu zatekli nismo znali šta da radimo, pa smo samo zbunjeno gledali - kažu očevici nesreće.


Lekari koji su došli pregledali su Marinkovićevu i kolima Hitne pomoći prevezli je u lokalnu bolnicu. Iako se u prvom trenutku mislilo da su njene povrede veoma teške, nesrećna žena se prema poslednjim informacijama ne nalazi u životnoj opasnosti.

Preživela: Sanja Marinković


 

Sa Hitnom pomoći, na mesto nesreće došle su i uviđajne ekipe policije i saobraćajci, koji su ugledali svog kolegu u panici. Kako bi ga smirili, ali i po proceduri, sklonili su ga od mesta gde se nalazilo njegovo vozilo i smestili u automobil saobraćajne policije dok se uviđaj ne završi.

U međuvremenu, mnogo prolaznika okupilo se oko mesta nesreće, posmatrajući šta se desilo. Neki od njih su prišli vozilu u kome se Živković nalazio i počeli da viču: "Ubico, ubico!"

Nesrećnom policajcu, već rastrojenom zbog svega što se dogodilo, to je bilo previše. Izvadio je službeni pištolj koji je nosio, prislonio na glavu i ispalio metak.

Živković se ubio dok ga policajci nisu gledali

Kad su čuli pucanj, njegove kolege pritrčali su vozilu i videli okrvavljenu glavu nesrećnog čoveka naslonjenu na prednje sedište automobila. On je hitno prebačen u lokalnu bolnicu, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Panika

 

- Svi smo bili zaprepašćeni kad smo čuli pucanj i videli okrvavljenog čoveka. Neki od građana uhvatili su se za glavu, a neki su otišli sa mesta nesreće. Njegove kolege policajci zbunjeno su gledali šta se desilo, pokušali su da mu pomognu, ali nesrećnom čoveku nije bilo spasa - potreseni prepričavaju svedoci nesreće.


Policajac Živković, kako kažu njegove kolege, bio je uzoran službenik MUP-a. Nekoliko puta je nagrađivan za savestan rad u službi i svakodnevno je iz Vlasotinaca dolazio u Leskovac na posao. 

Devet samoubistava za godinu dana

 

Saša Živković je deveti aktivni ili penzionisani policajac koji se ubio ove godine.


8. januar - Radivoje Ivanović (38) iz Prokuplja pucao sebi u glavu u kući
15. januar - Dragana Tanasijević (32) pucala sebi u grudi u Barajevu
12. marta - Njegoš Dujović (33) iz Priboja pucao sebi u glavu u kafiću
23. mart - Vladica Maksimović (42), bivši žandar, razneo bombom suprugu Snežanu Bogdanović (41) i sebe na autobuskoj stanici kod Jagodine
8. april - Zoran Mijatović (35) pucao sebi u glavu u Novoj Pazovi
27. jula - Mališa Đorđević (49) iz Požarevca pucao sebi u glavu u stanu.
9. avgust - Slobodan B. (42), skočio sa Palate "Srbija" u Beogradu
6. novembar - Dalibor Perišić (26) ubio se u stražarskoj kućici ispred sedišta MUP-a

POVEZANE VESTI

Sreda 21.12.2011. 07:43
Сад нек се убију ови што су му викали: "Убицо, убицо!" Срам их било лицемерне!!! Како ли су дочекали сутрашњи дан? Ем је пешакиња крива, ем је Богу хвала остала жива, ем јој је пружио 1. помоћ и позвао екипе на увиђај, док су љигавци стајали са стране и још га осудили!!! Што воли "поштен свет" да каменује другога, мука ме хвата од таквих, реално злих, људи! Знам да самоубиство није оправдано, али ми је изузетно жао тако савесна човека, у растројству је "казнио" себе, али и своју породицу. А толики усмрте, и још збришу... Греота.
Sreda 21.12.2011. 07:55
Неописива туга,дуго сам се двоумио да ли да уопште прочитам цео текст,јер се и из самог наслова и поднаслова све јасно дало разумети,цео тужни догађај ми је набио сузе у очи,један живот потпуно непотребно је изгубљен,таква морална величина одавно није виђена у Србији,нека ти је лака црна земља,мој мучениче.
Sreda 21.12.2011. 08:02
Reklo bi se da je policajac već imao problema, uostalom, kao i svi mi u životu, i svakako mu je teško pao ceo taj nesrećni slučaj sa nesmotrenom ženom van pešačkog prelaza, a kreteni koji su ga prozivali samo su bili okidač za njegov postupak. Nadam se da dugo neće moći da spavaju. Policajcu laka zemlja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online