Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 14.12.2011.
16:20
Alo A

Alko-mafija mora da vrati 500.000 evra!

Subotički biznismen Momčilo Rajić (53) zvani Moma Spas, optužen za organizovanje ilegalne proizvodnje alkohola, nagodio se sa državom, kojoj će morati da plati oko 60 miliona dinara, a moraće i da odleži šest godina u zatvoru, saznaje "Alo!".

Sporazum o priznanju krivice potpisao je i njegov sin Momčilo Rajić (29) zvani Mali Moma, kao i još nekoliko okrivljenih.

Momčilo Rajić zvani Moma Spas, koji je optužen za organizovanje ilegalne proizvodnje alkohola platiće oko 60 miliona dinara, a moraće i da odleži šest godina u zatvoru
 


Odlukom Specijalnog suda Rajiću je u zatvorsku kaznu uračunata i prethodna presuda od dve godine zatvora, koja mu je izrečena zbog istog krivičnog dela. Osim zatvorske kazne obavezan je da plati pet miliona dinara i 54.778.000 dinara na ime protivpravno stečene imovinske koristi, a novac će se sliti u državni budžet u naredne dve godine.


Rajić se teretio da je sa još 11 svojih saradnika izbegavanjem plaćanja akciza i PDV-a na proizvodnju oko 300.000 litara alkoholnih pića prisvojio više od 1.200.000 evra, a državni budžet oštetio za više od 600.000 evra. Među članovima alko-mafije bio je i Dragan Jelić (46), jedan od čelnika kruševačke policije.

Rajić, koji je vlasnik brojnih firmi po Vojvodini, i ostali optuženi uhapšeni su velikoj

Imperija Rajić

Alko-biznismen Rajić, vodoinstalater po zanimanju, još devedesetih godina zahvaljujući trgovini alkoholom za kratko vreme postao je jedan od najbogatijih Srba. Vlasnik je AD "Panon“ iz Crvenke, zemljoradničke zadruge "Lunovo Selo“ i zadruge "Velika Drenova“, a njegov sin Mali Moma je direktor novosadskih firmi "Pan bir“, "Mega Spas“, "Subotičanka 024“ i "Plavi golub“. Na Kelebiji, nedaleko od granice sa Mađarskom, sagradio je najmoderniju fabriku alkoholnih pića. Bio je vlasnik i pivara u Bečeju, Zrenjaninu, Titelu i Jagodini, ali su mu oduzete zbog neizmirivanja obaveza.

policijskoj akciji septembra prošle godine. Grupa koju su organizovali Rajić i njegov sin je od 28. novembra 2009. do 10. septembra prošle godine, uz pomoć Dragana Jelića, proizvodila i prodavala na crno ukupno 305.880 litara žestokog pića raznim firmama u Srbiji. Umesto da akcizne markice lepe na ambalažu od jednog litra, oni su ih stavljali na ambalažu od 0,10 i 0,05 litara, čime su i do 20 puta umanjili obavezu i izbegli plaćanje akcize i PDV-a.


Momčilo Rajić je, inače, venčani kum predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i počasni predsednik Fudbalskog kluba "Spartak“. U više navrata je bio hapšen i pritvaran, ali se uvek brzo nalazio na slobodi zbog nedostatka dokaza.

U maju 1996. godine Rajiću je određen pritvor zbog sumnje da je preprodavao alkoholna pića od rezanaca šećerne repe i kukuruzovine, ali je posle četiri meseca pušten na slobodu. Čim je izašao iz pritvora, ponovo je uhapšen zbog sumnje da je u Subotici utajio 2,3 miliona dinara poreza. Dok je bio u pritvoru, žiri Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu Rajiću je dodelio 17 srebrnih medalja za kvalitet.

Sreda 14.12.2011. 19:52
Ovo je smesno. Godinama je u sprezi vlasti pljackao drzavu i narod, a sada se "nagodbom" za sitnu lovu sva njegova lopovska delatnost legalizuje i izlazi iz zatvora posle polovine izdrzane kazne kao bogat covek. Tako to radi "demokratska" vlast sa svojim prijateljima.
Sreda 14.12.2011. 22:36
to je covek iz Velike drenove obican prevarant i dokle je dogurao,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online