Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.12.2011.
17:21
Beta A

Krivična prijava protiv predsednika opštine Žagubica

Požarevačka policija podnela je Višem tužilaštvu u Požarevcu krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Žagubica Dragog Damnjanovića (53), tri direktora i jednog zastupnika zbog zloupotrebe položaja.

Krivične prijave podnete su i protiv direktora preduzeća "Dalekovod" iz Kragujevca Vlade P. (40) sa prebivalištem u Zaječaru, dvojice bivših direktora Direkcije za izgradnju opštine Žagubica, Dragiše V. (58) iz Ribara i Ilije M. (53) iz Žagubice, kao i protiv zastupnika preduzeća "Projekt biro" Negotin Stanoja N. (74) iz Negotina.

Predsednik opštine Žagubica Dragi Damnjanović osumnjičen je da je tokom 2008. godine omogućio protivpravnu imovinsku korist preduzeću "Dalekovod" iz Zaječara
 

Predsednik opštine Žagubica osumnjičen je da je tokom 2008. godine omogućio protivpravnu imovinsku korist preduzeću "Dalekovod" iz Zaječara koje je izradilo projektnu dokumentaciju i izvodilo radove na izgradnji dalekovoda i trafostanice za Skijalište Beljanica.

Tom preduzeću uplaćeno je na račun 27.127.313 dinara iako nije imalo potrebnu dokumentaciji za početak radova, ni potrebne saglasnosti nadležnih organa za izvođenje radova. Utvrđeno je da kupljeni materijal preduzeće nije ugradilo u izgradnju dalekovoda i trafostanice već u druge svrhe.

Dobili novac iako nisu radili

Predsednik opštine Žagubica Dragi Damnjanović uticao je na tadašnje direktore Direkcije za izgradnju opštine Žagubica da bez prethodnog uvida u tendersku dokumentaciju zaključe ugovor sa preduzećem "Dalekovod" iz Zaječara, iako ovo preduzeće nije imalo potrebnu dokumentaciju, a takođe su ovom preduzeću omogućili prenos sredstava iako radovi za koje su angažovani nisu izvedeni.

Nadzorni organ Stanoje N. potpisao je privremene situacije za radove koji nisu izvedeni i materijal koji nije utrošen čime je omogućio prenos sredstava sa računa žagubičke Direkcije na račun preduzeća "Dalekovod". Tim činom sebi je protivpravno pribavio 504.000 dinara.

Dragi Damnjanović osumnjičen je i za zloupotrebu službenog položaja jer je tokom 2009. uticao na tadašnjeg direktora Direkcije Žagubica Dragišu V. da za parcelu i kuću koja se nalazi u centru Žagubice, vlasništvo Republičke Direkcije, podnese Zahtev ovoj direkciji za prodaju i da se saglasio sa procenom žagubičke Poreske uprave da je vrednost nekretnine 193.000 dinara iako je knjigovodstvena vrednost te nepokretnosti 2,9 miliona dinara. Na taj način naneta je šteta Direkciji za izgradnju Žagubica, a predsedniku opštine Žagubica pribavljena protivpravna korist od 2,7 miliona dinara.

Nakon kupovine nepokretnosi Dragi Damnjanović uticao je i na opštinskog javnog pravobranioca opštine Žabari da ove godine podnese zahtev o obustavi konverzije nepokretnosti koju je on kupio od Republičke direkcije, a koja bi konverzijom u redovnom postupku iz državne svojine prešla u svojinu Opštine Žagubica.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online