Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Nedelja 11.12.2011.
11:19
Srna A

Ukraden večni plamen u Kragujevcu

Večni plamen slobode ispred muzeja "21. oktobra" u Šumaricama u Kragujevcu ukraden je nakon nepuna tri meseca od kako je upaljen.

Spomenik je podignut žrtvama Drugog svetskog rata
 

Njegova vatra ugašena je rano jutros, kada su oko 4.00 časa lopovi odneli gorionik od mesinga vredan 250.000 dinara. Ceo projekat Večnog plamena slobode je koštao milion dinara, dok je sam gorionik koštao četvrti deo te sume, a njegova vrednost je nemerljiva, jer je reč o umetničkom delu vajara Dragana Đorđevića.

Vršilac dužnosti direktora Spomen parka Zlatko Milojević rekao je za beogradski "Blic" da je plamen slobode upaljen 21. oktobra ove godine, a svečanosti su prisustvovali ministar kulture Srbije Predrag Marković, ambasador Rusije Aleksandar Konuzin i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

"Plamen je bio priključen na gasovod. Nemerljiva je i šteta koja je pričinjena gradu, jer se ne radi samo o gorioniku, već pre svega o simbolu koji je predstavljao simbol Kragujevca koji je u svemu bio prvi u Srbiji, i koji je za svoju slobodu u svakom pogledu mnogo žrtvovao", rekao je Milojević.

Policijski uviđaj je u toku, a pretpostavlja se da su vredan simbol poharali kradljivci sekundarnih sirovina.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.12.2011. 14:48
Зна се ко у овој земљи краде месинг. То су исти они који годинама не плаћају струју и који добијају станове од државе у замену за картонске кутије. Они својим неделом показују да им у овој србској држави ништа није свето, па их треба замолити да се врате у Индију или где већ. Иначе овде је већ постало страшно и несносно са крађама. Мени су већ три пута похарали кућу и однели све славине, кваке са врата, почупали цеви од централног и одвалили радијаторе. Наравно полиција им не може ући у траг, јер сви живе од пљачке.
Nedelja 11.12.2011. 13:59
SRAMOTA.... onoga ko je ovo uradio - i onoga ko je otkupio mesing - javno obesiti.... za nauk...
Nedelja 11.12.2011. 13:17
U ovoj zemlji mnogi bi da izbrisu zlocine nad Srbima. Vlast se nelagodno oseca kada se nadje na "pregovorima" sa dzelatima Srbije nacistickim porodom, a i sam predsednik je od takvog roda. Pa nije ni cudo sto se svaka susa drzne da otima ono sto je srpsko, ili sto na prave Srbe podseca. Videli ljudi kako vlast krade, i nemarno se odnosi prema drzavnoj imovini, pa zasto ne bi i oni sitni lopovcici po ugledu na ove vece radili isto kada niko ne odgovara?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online