Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 10.12.2011.
18:58
RTS A

Saša (12) spasao bebu iz smrskanih kola

Dvanaestogodišnji dečak iz Požarevca, Saša Stanojević, spasio je 14-mesečnu bebu Nađu iz udesa koji se dogodio na mostu na reci Mlavi pre dve nedelje. Saša je bio prvi i jedini koji je pritekao u pomoć povređenima.

Olupina na mostu iz koje je Saša izvukao bebu

Teška saobraćajna nesreća, koja se pre dve nedelje dogodila na mostu na Mlavi kod Salakovca, i u kojoj su izgubljena dva života, ima i svog heroja.To je 12-godišnji dečak iz Požarevca, Saša Stanojević, koji je prvi pritekao u pomoć unesrećenima i sa svojom majkom prevezao do požarevačke bolnice teško povređenu četrnaestomesečnu devojčicu.

Jedna beba nastradala na licu mesta

 

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila na mostu na Mlavi na licu mesta je poginula Nađina rođaka, beba od pet mesecina. Nađina mama je preminula u bolnici, a povređeno je još devet osoba.

 

Prema podacima policije, za udes je odgovoran Nađin tata koji je BMW-om most prelazio neprilagođenom brzinom, zbog čega je izgubio kontrolu i prešao u suprotnu traku, gde se sudario sa "renoom". 

Zahvaljujući Sašinoj prisebnosti mala Nađa je preživela. Saša Stanojević, njegova majka i sestra na tešku saobraćajnu nesreću kod Salakovca naišli su samo nekoliko minuta pošto se ona dogodila. Mrak, hladnoća i strašna slika nisu zbunili dečaka. Saša je izašao iz majčinog automobila, prišao mestu nesreće i mobilnim telefonom pozvao prijatelja saobraćajnog policajca.

"Niko od starijih ljudi nije hteo da pozove policiju. Samo sam ja pozvao i pritekao sam u pomoć čoveku da mu uzmemo dete. Da spasemo njegovu ćerku", priča Saša.

Saobraćajni policajac u Policijskoj Upravi Požarevac Milenko Timotijević rekao je da ga je Saša pozvao da odmah dođe na lice mesta."Odmah sam pozvao moju dežurnu ekipu da pošalju Hitnu pomoć i ja sam otišao na lice mesta", objašnjava Timotijević.

Saša gleda sliku male Nađe na Fejsbuku

Saša je iz kola izvadio teško povređenu 14-mesečnu Nađu i uneo je u majčin auto. Počela je borba za život devojčice.

"Svo vreme sam govorila samoj sebi - Samo da stignemo, sad ćemo da stignemo, bebice, sad ćemo da stignemo Milice. Samo mi je bila misao da nju spasem", rekla je Sanja, Sašina majka.

Dečak kaže da je bebu doneo u bollnicu i da ga je sve vreme držala za prst. "Kad sam je predao doktoru počela je da plače. Do tada kod mene nije plakala, bila je mirna", kaže Saša.

Lekari u požarevačkoj bolnici kažu da su Nađu od smrti delila samo dva minuta. Preživela je zahvaljujući Sašinoj prisebnosti. Nađina majka, na žalost, nije preživela saobraćajnu nesreću. Kada se povređena devojčica bude vratila svojoj kući u Kučevu, čekaće je džemperić koji je za nju isplela Sašina baka.

POVEZANE VESTI

Subota 10.12.2011. 19:13
Svaka cast.. Grad i Drzava bi se trebali oduziti ovom decaku..
Subota 10.12.2011. 20:36
Bravo momčino! Veliko poštovanje tebi i tvojoj porodici!!!
Nedelja 11.12.2011. 09:51
Vrlo potresna priča sa polusrećnim krajem. Pohvale za srčanog i odvažnog dečaka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online