Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 07.12.2011.
04:44
B. Đ. - Vesti A

Kupleraj za dijasporu

Ljubiša Vasić (44), zvani Vaske, koji je uhapšen zbog podvođenja u noćnom baru njegove žene u Mihajlovcu, kod Smedereva, imao je klijentelu uglavnom iz dijaspore.

Ljubiša Vasić

Mihajlovački bar "Nina", koji je zapravo bio kupleraj, otkriven je kada je policija u kolima švajcarskih registarskih tablica zatekla dvojicu muškaraca, koji rade u toj zemlji, i skupu prostitutku.

- Prilikom kontrole automobila sa švajcarskim tablicama, legitimisali smo devojku i dvojicu mlađih muškaraca. Oni su naši državljani koji rade u Švajcarskoj, a došli su na odmor u rodni kraj.

Devojka nije imala ličnu kartu, pa je privedena.

Proverom je utvrđeno da je devojka iz Pančeva, a saznali smo i čime se bavi.

Prilikom razgovora sa njom, klupko je počelo da se odmotava i saznali smo da Vasić u svom noćnom baru drži prostitutke koje klijenti plaćaju 90 evra za pola sata ili 120 evra za sat, nezvanično saznajemo u policiji.


Vasić, koji je već ranije hapšen i osuđivan zbog posredovanja u prostituciji, uložio je u ovaj lokal nekoliko stotina hiljada evra. Sav u mermeru i opremljen luksuznim nameštajem, prvenstveno je bio namenjen dijasporcima koji dolaze u rodni kraj da se provedu.


- Retko ko je iz Mihajlovca ili Smedereva mogao da priušti tako skupe devojke, stoga je Vasićev klub bio pun naših ljudi koji rade u inostranstvu - objasnio je komšija poslovnu zamisao Ljubiše Vasića.

Luksuz: Ljubiša Vasić dočekivao imućne goste


 

Osim Vasića uhapšena su i dva konobara. Prilikom racije, kao što smo pisali, policija je u baru zatekla i četiri prostitutke.


Devojke su u noćnom baru radile kao igračice, ali su osim toga gostima lokala pružale i seksualne usluge. Nakon završene smene, dobijale su pola zarade. Osim što su povezivali goste sa devojkama, konobari su vodili evidenciju o pruženim uslugama i popijenim pićima. Sve to su, zajedno sa devojkama, proveravali u prisustvu Vasića. Njemu je predavana celokupna zarada, a zatim ih je on isplaćivao.


Vasiću je ovo treće hapšenje za isto krivično delo. Policija je prilikom upada pronašla samo 50 evra i oko 10.000 dinara. U policiji navode da je vlasništvo nad lokalom Vasić preneo na ženu, koja tvrdi da je samo formalno vlasnik.

Snimao mušterije

 

Prilikom pretresa, u podrumu lokala pronađena je i teretana na čijim je zidovima ugrađeno 16 monitora povezanih sa video-nadzorom. Preko njih je Vasić pratio sve što se dešava u noćnom klubu.

 

Plata 5.000 evra

 

- Klijentelu su činili uglavnom gastarbajteri, ali je bilo gostiju iz cele Srbije. Devojke su mesečno mogle na ovaj način da zarade i do 5.000 evra - navode u policiji.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.12.2011. 06:42
Jao vidi mu šiškice! Le-le, kako se dosetio...
Sreda 07.12.2011. 07:49
ovaj sa siske brine se o zaposljavanju,,,izgleda u Srbiji jos samo prostitucija funkcionise...zahvaljujuci "demokratskoj" flekavoj vladi.
Sreda 07.12.2011. 15:54
Jadna Svajcarska sa ovakvim "gastarbajterima" (ako su uopste). Originalni gastarbajteri znaju da tamo u CH mogu za te iste pare (a ovde jos i u kolima) 5x vise da "odverglaju" na udobnom a jos i medinski kontrolisano, da ne napisem bioprostitutke nego u Srbiji globalno gledano!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online