Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 05.12.2011.
03:08
Alo! A

Zadavio majku zbog 100 dinara!

“Zadavio sam majku jer nije htela da mi da 100 dinara kako bih otišao u zadružni dom i tamo sebe počastio pivom“. Tim rečima je Mića P. (36) priznao policajcima ubistvo svoje majke Jelisavete P. (73), piše beogradski “Alo!“.

Nije dobio 100 dinara da kupi pivo, pa presudio majci
 

Zločin se dogodio 1. decembra u selu Manastirica kod Kladova, dok se u porodičnoj kući nalazila i Mićina četvorogodišnja ćerka, koju je baka Jelisaveta čuvala nakon što je njenog sina napustila supruga.


Kada je postao svestan šta je uradio, Mića je beživotno staričino telo pomerio i postavio u blizini merdevina koje vode na tavan. Dežurnoj službi je prijavio da je zatekao u hodniku mrtvu majku, koja je nastradala tako što je pala sa merdevina. Međutim, policija i istražni organi posumnjali su u Mićinu priču, budući da je i susedna soba bila isprskana krvlju, a ne samo hodnik, u kom je telo pronađeno.
 

Komšije: Nije bio agresivan!

Žitelje sela Manastirica šokirala je vest da je Mića nekoga ubio, a pogotovo svoju majku.

“Ne mogu da verujem da je bio u stanju to da uradi. Mića je radio kao nadničar, nije imao stalni posao, pa je sa svojim četvorogodišnjim detetom živeo od majčine penzije“, objašnjava jedan od stanovnika sele.

Komšije tvrde da je Mića imao psihičkih problema, ali da nije bio agresivan.

“Nekoliko puta je ni kriv ni dužan dobio batine. Njega i dete je žena ostavila pre dve godine i nikada se nikome pokojna Jelisaveta nije žalila na Miću“, pričaju žitelji Manastirice.

Starica je imala povrede na licu i telu, a krvi je bilo i na ormarima, pa čak i na šporetu. Sumnjiva je bila i rana koju je Mića imao na ruci, za koju je rekao da se povredio dok je cepao drva. Obdukcija je potvrdila da je Mićina priča - kako je iz dvorišta čuo vrisak ćerke, utrčao u kuću i našao mrtvu majku - netačna, to jest da je starica ubijena.


Pritisnut dokazima, Mića je tokom saslušanja priznao da je kobnog dana najpre uzeo od majke 200 dinara i otišao da radi kao nadničar. Kada se vratio, tražio je od nesrećne žene još 100 dinara kako bi otišao u zadružni dom na pivo. Pošto Jelisaveta nije htela da mu da novac, izbila je svađa, tokom koje je sin nasrnuo na majku, zadao joj nekoliko udaraca pesnicom u glavu i raskrvario je.


Starica je dozivala pomoć i pokušavala da pobegne, ostavljajući tragove krvi po sobi, ali ju je Mića savladao i zadavio golim rukama. Sve se to događalo dok je Mićina četvorogodišnja ćerka bila u kući. Devojčica je bila u potpunom šoku kada su došli policajci i nije bila u stanju da progovori ni reč.

Utorak 06.12.2011. 16:01
Teško nam je, svima, sve teže i teže...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online