Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 30.11.2011.
11:32
Blic A

Članovi NVO sa Kosova dilovali oružje

Negotin - Momčilo Arlov i Vuk Mitrović, direktor i saradnik u Centru za razvoj civilnog društva u Kosovskoj Mitrovici, uhapšeni su u Negotinu zbog velike količine oružja koju su prevozili u automobilu. Njima je određen pritvor od 30 dana, a, kako saznaju beogradski mediji, smešteni su u Okružni zatvor u Negotinu.

Foto: ilustracija
 

Prema izveštaju policije, hapšenje se dogodilo početkom novembra, nakon čega je istražni sudija Tomislav Milojković odredio pritvor u trajanju od mesec dana.


- Pokrenuta je istraga protiv Momčila Arlova iz Kosovske Mitrovice i Vuka Mitrovića iz Kladova sa prebivalištem u Kosovskoj Mitrovici zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i nošenja oružja i eksploziva. Obojica privedenih su izjavili da rade u Centru za razvoj civilnog društva u Kosovskoj Mitrovici. Momčilo Arlov se trenutno nalazi u specijalnoj zatvorskoj bolnici zbog sudsko-psihijatrijskog veštačenja, a pošto uskoro ističe pritvor, predložio sam da se isti produži još mesec dana - kaže Tomislav Milojković, istražni sudija Višeg suda u Negotinu.

Momčilo Arlov je direktor Centra za razvoj civilnog društva u Kosovskoj Mitrovici, a Vuk Mitrović, njegov saradnik u istoj kancelariji koju deli više NVO u Mitrovici, a koje se, kako prenosi prištinski list "Jeta ne Kosove“, nalaze u zgradi gde su i zvaničnici UN.


- Vuk Mitrović negira krivično delo, i negira učešće u ovom krivičnom delu, ali ne mogu ništa više da vam kažem jer je postupak u fazi istrage - rekao je Dejan Ž. Petrikić, advokat branilac privedenog Vuka Mitrovića.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.11.2011. 13:17
Ево сад крећу разноразне вести у вези криминалаца који се крију на космету и продају орује, затим убица Партизановог навијача се крије на Космету, па затим Аустријски војник КФОР-а је у коми јер су га повредили зли-срби са барикада..... Значи тачно се види да се жели створити слика да на Косову харају Срби Убице/трговци оружја/опасни војно способни људи који успевају да војнике Кфор-а повреде итд.... све је тако провидно каква је медијска хајка на србе почела, тачније која се наставља деценијама. Мада се надам да оно што је давно започето на Космету, буде и завршено на Космету. Бог све види, а Срби морају с вером у Бога да стану заједно, непоколебљиво, до коначне победе!
Sreda 30.11.2011. 12:43
Stranoplacenicke NVO opet rade na stetu Srba. Sada kada je Srbima preko potrebno naoruzanje za samoodbranu od NATO i agresora i siptarskih terorista, oni razoruzavaju Srbe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online