Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 28.11.2011.
05:15
Press A

Svetlani Vukajlović otkazuje jetra?

Bivša direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović ima ozbiljne zdravstvene probleme sa jetrom, saznaje "Press". Nju je pre nekoliko dana u pritvoru pregledao lekar sa VMA i u toku su detaljne analize.

Ima ozbiljne zdravstvene probleme: Svetlana Vukajlović
 

Vukajlovićeva je u septembru uhapšena zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj prilikom nabavke vakcina protiv novog virusa gripa 2009. godine i protiv nje je pokrenuta istraga i određen joj je pritvor.
 

Pre mesec dana, kako saznaje list iz pouzdanih izvora, bivša direktorka RZZO počela je da oseća ozbiljne tegobe. U početku je izgledalo da su problemi sa jetrom prolaznog karaktera, ali s obzirom na to da nikako nisu prestajali, u Centralni zatvor pozvan je stručnjak sa VMA. Uprava zatvora ništa nije želela da rizikuje, posebno imajući u vidu da Vukajlovićeva odranije ima probleme sa srcem.
 

Za sada je, kako navodi izvor "Pressa", još rano da se razmišlja o eventualnoj hospitalizaciji Vukajlovićeve. Dalji tok lečenja zavisiće u svakom slučaju najviše od medicinskih nalaza.
 

U međuvremenu, punom parom traje istraga protiv Svetlane Vukajlović, direktora "Jugohemije" Vladimira Gravara i prvog čoveka valjevske firme "Detap" Ljubomira Pavićevića. Oni su uhapšeni 19. septembra i osumnjičeni za malverzacije prilikom nabavke "Novartisovih" vakcina protiv gripa H1N1.

Istraga je usmerena na raspisivanje i sprovođenje tendera, izbor ponuđača, kao i činjenicu da su nabavljene vakcine bile skuplje za dva evra po komadu od ponude pojedinih drugih kompanija i nabavnu cenu drugih zemalja u regionu.
 

U zahtevu za sprovođenje istrage stoji da je državni budžet oštećen za više od šest miliona evra. Takođe, utvrđeno je da je kupljena kineska vakcina firme "Zejijang tijanjan biofarmasjutikals", a ne cepivo "Novartisa", koji je dva dana pre sklapanja ugovora sa Srbijom kupio akcije pomenute kineske kompanije. Jedna doza plaćana je 799 dinara.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.11.2011. 08:52
Ово ме је јако потресло. Баш...
Ponedeljak 28.11.2011. 11:17
Koliko ima bolesne dece koja nemaju uslova za lecenje, pa o njima niko ne pise niti ih je briga. Ovde se u Srbiji lopovima poklanja vise paznje i brige nego svoj bolesnoj deci. Verovatno ce i jetru da joj zamene o trosku poreskih obaveznika.
Ponedeljak 28.11.2011. 13:20
ova je samo zrtvena ovca....tomica je josh slobodan...ako ova mnogo pricha i svedochi opasno je za njega....pogadjate shta mu je chiniti.....zato ona ima zdravstvene probleme koji mogu da postanu "neizlechivi"......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online