Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 25.11.2011.
16:45
Vestionline A

''Labris'': ''Obraz'' pozivao na linč

Predstavnica udruženja Labris Marija Savić kazala je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu da parolu "Čekamo vas", pokreta "Obraz" shvata kao "direktan poziv na linč i pretnju smrću".

Savić je na suđenju vođi "Obraza" Mladenu Obradoviću zbog diskriminacije LGBT osoba uoči otkazane Povorke ponosa 2009. godine, kazala da su po objavljivanju datuma održavanja Povorke, po Beogradu osvanuli grafiti pretnje.

"Beogradom krv će liti, gej parade neće biti" i "Smrt pederima", su, prema njenim rečima, grafiti uz koje je stajao grb pokreta "Obraz" i potpisi nekih navijačkih grupa i "Pokreta 1389".

Pretio LGBT populaciji: Mladen Obradović

"Grafiti koji su bili potpisani od strane pokreta 'Obraz' su najviše zastrašivali jer su sadržali parolu 'Čekamo vas' ", rekla je Savić ukazavši da je pisanje grafita bilo organizovana akcija, jer je Beograd preko noći bio išaran.

Savić je kazala i da je Obradović u izjavama u medijima uoči Povorke ponosa 2009. koristio govor mrženje i pretio LGBT populaciji.

"Najteže od svih izjava mi je pala kada je kazao da 'oni (LGBT populacija) vrlo dobro znaju šta će im se desiti', jer ovakva izjava direktno asocira na prošlost i 2001. godinu kada je pokušano održavanje Parade", rekla je Savić.

Prema njenim rečima, u "Obrazovom" "Proglasu srpskim neprijateljima", navedeno je da će o LGBT populacija biti "najoštrije kažnjena" i "istrebljena".

"Sve izjave Mladena Obradovića su vrlo slične - skoro sve sadrže uvrede gde se Povorka ponosa naziva 'satanskom manifestacijom', a organizatori 'nakazama' ", rekla je ona.

Savić je dodala da je policija dan uoči Parade, 19. septembra 2009. godine, donela rešenje kojim, iz bezbednosnih razloga, nudi druga mesta za održavanja Povorke što organizatori nisu prihvatili. Parada nije održana ove jeseni jer vlasti to nisu dozvolile pozivajući se na razloge bezbednosti.

POVEZANE VESTI

Petak 25.11.2011. 17:56
"Чекамо вас", то је позив на линч?! Наравно, сви су на њеној страни, јер тако свима одговара. Најлакше је оптужити Образ и њиховог претставника Обрадовића, па ипак је он хомофоб, убица, и остало, је л` да? Најлакше је тако урадити, али не и истинито. "Чекам те у 5 код робне куће", није позив на линч, већ позив риби на пиће, рецимо обичан пример. Уосталом, лепо је Обрадовић објаснио шта су мислили са тим "Чекамо вас", да то није никакав позив на линч, већ на нешто сасвим, сасвим друго. Али, ипак је ово Тадићева Србија, и најлакше је чути та каже једна лезбача, поверовати јој и ухапсити невине људе. А медији, наравно, само преносе вести жутих унититеља Србије.
Petak 25.11.2011. 22:01
Sad Mladen i članovi Obraza krivi što nisu fascinirani LGBT populacijom, već što osećaju gađenje...eeee - svašta!
Sreda 14.12.2011. 20:51
Zabraniti ovu sektu pod hitno. Jadan narod mora da trpi neke zlocince!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online