Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 24.11.2011.
12:53 >> 15:54h
B92 A

Futog: Deca prijavila pedofila

Novosadska policija saslušala je više osumnjičenih zbog sumnje da su presretali decu ispred osnovne škole u Futogu i pokušavali da ih namame u automobil.

Foto: Ilustracija
 

Portparolka novosadske policije Mileva Tomić je za agenciju Beta kazala da je policija po prijavi roditelja do sada razgovarala sa više osumnjičenih, ali da niko nije zadržan zbog sumnje da je pokušao da zlostavlja decu u Futogu.

"Policija intenzivno radi na pronalaženju osumnjičenog. U sve je uključena kriminalistička policija koja je razgovarala sa više osoba, ali u ovom trenutku ne znamo ko bi to mogao biti", rekla je Mileva Tomić.

MUP: Uhapsićemo ga

Komandir policijske stanice u Futogu Dragan Milidragović za Kurir kaže da su dobili tri prijave protiv pedofila. Prvu 13. oktobra, drugu 11. novembra, i treću preksinoć.

"U prvom slučaju vozač je zamolio devojčicu da mu pokaže neku ulicu, predstavljajući se kao direktor škole u Begeču. Kad je ušla u kola, skinuo je svoje pantalone. Ali devojčica je uspela da pobegne. Nakon toga zaustavio je dvojicu dečaka. Pitao ih je u koju školu idu i zatim nastavio svojim putem, ne pozivajući ih da uđu u kola", rekao je on.

 

"Preduzimamo sve mere u cilju pronalaska vozača i vozila, a pojačali smo svoje aktivnosti u blizini škola. Razumemo građane, njihov strah i paniku, ali nema potrebe za tim jer deca normalno pohađaju školu, a mi očekujemo da ćemo već danas pronaći izvršioca ovih događaja", dodaje Milidragović.

Prema njenim rečima, policiji su se javili roditelji koji tvrde da je njihovu kćerku sačekao nepoznat muškarac, koji se predstavio kao direktor škole u susednom Begeču, potom je uvukao u plavi "fijat punto" i počeo da je skida, ali se ona otrgla i pobegla.

"Policiji su se javili i roditelji dečaka koji tvrdi da je nepoznata osoba pokušala da ga namami u automobil, a javili su nam se i roditelji dečaka kojeg je preksinoć jedna osoba pozvala iz kola, ali se on uplašio i pobegao", rekla je portparolka policije.

Prvi slučaj dogodio se u oktobru, a policija ne može da isključi mogućnost da je sličnih slučajeva bilo i više od prijava u poslednja dva meseca.

Prema pisanju Kurira, policija traga za starijim pedofilom koji je ispred osnovnih škola u Futogu i Veterniku napadao decu i pokušavao da ih otme i seksualno iskoristi. On je za dva meseca napao četvoro dece. Pre nekoliko dana je nasrnuo na učenicu sedmog razreda OŠ "Miroslav Antić", a prekjuče i na 10-godišnjeg dečaka iz Veternika, saznaje Kurir.

Učenik trećeg razreda osnovne škole u Veterniku rekao je da je taj čovek probao da ga uvuče u sivi "pežo" u kojem su bila još dvojica muškaraca i jedna žena.

"Taj čovek je bio sed i imao bradicu. Rekao mu je da uđe u kola. Dečak se uplašio i pobegao u prvo dvorište, odakle je zvao roditelje u pomoć. Posle sat vremena oni su pozvali policiju, koja im je kazala da je trebalo da reaguju odmah i probaju da zaustave vozilo. Oni sada nemaju tamo posla, navodno su rekli", kaže za Kurir prijatelj roditelja napadnutog dečaka.

Devojčica je za ovaj list rekla da je pedofil, koga je opisala kao elegantno obučenog starijeg čoveka, pokušao da je uvuče u crni džip.

"Rekao mi je da uđem kako bih mu pokazala neku ulicu. Tvrdio je da je direktor neke škole i da ne može da se snađe. Izgledao je kao gospodin. Ima dužu sedu, kovrdžavu kosu. Odmah sam shvatila pobegla u obližnju radnju kako me ne bi na silu uvukao", ispričala devojčica, koja je nemili događaj odmah prijavila roditeljima.

Njeni školski drugovi potvrdili su priču. Oni kažu da su "starijeg čiku", osim u džipu, redovno viđali u sivom "puntu" beogradskih registarskih tablica.

"Našu drugaricu je uspeo da ubedi da uđe u kola, ali je pobegla. Uplašila se i rekla da je nije dirao", kaže jedna učenica.

POVEZANE VESTI

Petak 09.12.2011. 13:38
zastitimo nasu decu od pedofila. smrt pedofiliji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online