Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 22.11.2011.
09:15 >> 13:24h
Beta A

Uhapšeno 17 osoba zbog krijumčarenja ljudi

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio da je na području Srbije izvršena akcija u kojoj je uhapšeno 17 lica osumnjičenih za krijumčarenje migranata.

Ta grupa je krijumčarila više stotina ilegalnih migranata iz država afroazijskog područja.

Direktor policije Milorad Veljović ranije je rekao da se te osobe sumnjiče da su krijumčarili državljane Avganistana, Libije, Pakistana, Somalije, Tunisa i Sudana pribavivši na taj način veliku imovinsku korist.

Akcija je počela jutros u šest sati, a sproveli su je pripadnici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u koordinaciji sa tužalštvom za organizovani kriminal i u saradnji sa policijama Mađarske, Austrije i područnih policijskih uprava iz Subotice, Šapca, Beograda i Pančeva.

Carinska policija uhapsila je 12 ilegalnih imigranata na graničnom prelazu Preševo.


Dačić: Akcija od međunarodnog značaja

Dačić je ovu akciju ocenio kao važan spoljnopolitički događaj od velikog značaja za MUP i Srbiju, koja će imati uticaj i na odlučivanje o kandidaturi Srbije za članstvo u EU.

"Ovo nije prva akcija tog tipa, ali će svakako imati veliki odjek u Savetu ministara Evropske komisije jer je ova tema jedna medju važnima u prethodnim sastancima ", rekao je Dačić.

Ministar je rekao da je u poslednje vreme došlo do povećanja broja ilegalnih migranata, koji našu teritriju koriste da bi se prebacili u zemlje EU, precizirajući da je od oko 5.000 migranata, koliko se procenjuje da će ih ove godine biti, samo 1.700 je zatražilo azil u Srbiji.

Dačić je rekao da su predstavnici MUP-a Srbije imali sastanak na ministarskom nivou sa predstavnicima Austrije i Mađarske u vezi sa ovim problemom, koji je i važna tema nastavka procesa evrointegracija Srbije.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Utorak 22.11.2011. 10:30
...osoba iz Vojvodine koja je ranije poznata policiji.....STA JE RADILA POLICIJA I DRZAVA RANIJE???NAROD IH PLACA DA IH ZASTITE A ONI HVATAJU MAGLU.
Utorak 22.11.2011. 11:11
Није проблем што су их пребацивали у ЕУ, него је проблем то што их онолико остаде у Србији. Не хапсити ове људе све док не заврше посао до краја и све оне јаднике из Бање Ковиљаче пребаце на дестинацију.
Petak 09.12.2011. 13:40
korupcija u policiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online