Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.11.2011.
00:45
Vesti A

Monstrum iz Kruševice proteran iz Nemačke

Meštani sela Kruševica kod Vlasotinca, u kome je Ivan Jovšič (43) ubio supružnike Vidosavu (81) i Čedomira Markovića (77) i njihovu komšinicu Smilju Jovanović (83) a potom se obesio, kažu da je ubica pre sedam godina proteran zbog droge iz Nemačke, gde je živeo sa ženom i dvojicom sinova.

Ubijeni starci sahranjeni su na mesnom groblju, a u Kruševici i dalje nema mira posle nepojmljivog zločina.

Da podsetimo, tela su pronađena u četvrtak, a obdukcijom je utvrđeno da su ubijeni dan ranije. Zaključeno je i da ubica nije koristio dve sekire nađene u kući, kako su inspektori pomislili prilikom uviđaja. Oružje zločina bila je debela letva na kojoj su pronađeni otisci prstiju i tragovi Jovšićeve krvi, a na mestu ubistva nađeni su tragovi njegove odeće i kose.
 

UVIĐAJ: Ubica ostavio mnogo tragova


Zet jedne od žrtava tvrdi da je na skrovište ubice policiji ukazao Jovšićev otac. Naime, kad je zločin otkriven, ispred kuće Markovića su se sjatili policija i novinari. Uprkos konfuziji okupljenih ispred kuće, policija je odmah posle uviđaja posumnjala na Jovšića.
On je posle proterivanja živeo u Vlasotincu, ali meštani kažu da je svakog dana dolazio u Kruševicu.


Čedomirov zet Ljubiša Mitić kažu da je njegova žena bila pred kućom u kojoj su ubijeni starci kada je došao Jovšićev otac Zvonko i zamolio da njegovog sina prijavi policiji. Objasnio je da je sumnja da je baš on ubica.


Ivana Jovšića nisu našli u Kruševici, a njegov otac ih je uputio na kuću u Vlasotincu. Ni tamo Ivana Jovšića nisu našli u kući, već su ga zatekli obešenog u pomoćnom objektu. Istražitelji veruju da se obesio nekoliko sati ranije. Naime, telo je već bilo hladno. Tu je pronađeno i oproštajno pismo daljem rođaku, iz koga posredno može da se zaključi da je on ubica.


Prema nezvaničnim informacijama, mnogi detalji ukazuju da ubica nije sam upao u kuću, već da je imao pomagače, za kojima policija intenzivno traga.

Na tuđoj grbači

 

Seljani kažu da je monstrum stalno dolazio kod oca da uzima novac. Nije radio ništa, pozajmljivao je i nije na vreme vraćao dugove. Meštani veruju da mu je novac slala i žena iz Nemačke. Ubica je i od Čedomira pozjamljivao novac. Ljubiša Mitić kaže da je njegov tast Jovšiću u utorak dao 100 evra.


- Sledeće večeri je verovatno došao da traži još ili da opljačka, ko bi znao - komentariše Ljubiša.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online