Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 19.11.2011.
17:18
Blic A

Sestra: Za takav zločin malo je i 40 godina robije

Porodica Dragana Arsića, koji je svirepo ubijen 2008. u Smederevu tako što je njegov prijatelj Jovica Nedeljković (37) nahuškao rotvajlera da ga izujeda do smrti, nezadovoljna je kaznom od 18 godina zatvora, koju je na ponovljenom suđenju izrekao Viši sud u Smederevu. Na prvom suđenju Nedeljković je dobio 14 godina, ali je odlukom Apelacionog suda ta presuda ukinuta i vraćena na ponovno suđenje.

Foto: Ilustracija
 

- Bilo je strašno slušati na suđenju kakvom je brutalnom smrću umro moj brat Dragan Arsić. Za onako svirepo ubistvo i 40 godina je malo, a ne 18 godina zatvora - kaže za "Blic“ dr Mirjana Trajković, sestra ubijenog Arsića, koja radi u ambulanti u Kosovskoj Kamenici.


Kaže da je njihov otac Goroljub izuzetno teško podneo saznanje kako je svirepo usmrćen Dragan. Goroljub je preminuo samo mesec dana nakon što je na groblju u Nišu obeležena godišnjica smrti njegovog sina.

- Stravično je bilo svedočenje Nedeljkovićeve nevenčane supruge, koja je na sudu ispričala da je on tri puta puštao rotvajlera na mog brata. Dragan je umirao od 21 čas do tri časa ujutro. Iskrvario je do smrti. Ona je ispričala da je Dragan posle prvog napada kukao i da ga je molio za čašu vode, a Nikolić nije dozvoljavao ni njoj da mu da vodu. Rekao joj je: "Ako mu daš čašu vode, i ti ćeš tako završiti".

Neobjašnjivo je šta je taj čovek uradio Draganu, s kojim je bio prijatelj. Pa da su bili najgori neprijatelji, to je nezamislivo. Mislim da bi trebalo da dobije 40 godina, zbog drugih ljudi, jer će verovatno ovako nešto da ponovi kada izađe iz zatvora - priča dr Trajković.


Kaže kako, posebno je teško bilo videti kako je Dragana unakazio Nikolićev rotvajler i slušati kroz kakve je muke prolazio dok nije umro.


- Lekar sam i smrt mi nije strana. Ali kako je Dragan izgledao bilo je stravično. Njegovo telo je bilo poptuno unakaženo. Imao je 64 ujeda po telu, pas mu jedino lice nije dirao. Prilikom svedočenja Nedeljkovićeve supruge čuli smo da ga je u toku prvog napada pas ugrizao za grudi i ispod ruke, pokidavši mu mišiće. Tada je još mogao da bude spasen, samo da je pozvana Hitna pomoć. Kuća u kojoj se to desilo je ispod autoputa, mogli su ga bilo kojim kolima odvesti do lekara. Ali Nikolić je nastavio da huška psa nekoliko sati - kaže dr Trajković, naglašavajući da nikakav motiv za ovakvo ubistvo nije postojao.


- Nisu bili ni u kakvoj zavadi. Da je toga bilo, svi bi to znali. Motiv ubistva ne postoji i zato mislim da će on nešto slično ponoviti kad izađe iz zatvora na nekom drugom. Bila bih zadovoljna kad bi dobio 40 godina - kaže dr Trajković.


Viši sud u Smederevu osudio je 16.novembra Jovicu Nedeljkovića (37) na 18 godina zatvora, jer je aprila 2008. nahuškao rotvajlera na prijatelja Dragana Arsića koji je zadobivši 67 rana iskrvario i umro.

POVEZANE VESTI

Subota 19.11.2011. 11:20
Nezapamćen zločin u svjetskim kreminalnim analima. Neuspijevamo dokučiti šta je Sudija uzeo kao olakšavajuće okolnosti okrivljenom, ta mu tako dao simboličnu kaznu. Vjerovatno je umjesto olakšavajućih okolnosti u pitanju rodbinsko-kumovske veze ili kakav ruksak sa novcima. Okrivljeni, posle 6god. provedenih u zatvoru ide na poluotvoreno odjheljenje gdje ima svkog mjeseca po jedan vikend +8h +nagradna odsustva, koja unutra stiče dobrim vladanjem:), da bi nakon12god. otišao kući, jer se sada uvodi 1/3 kazne u uslov se pretvara. Što znači da će mu to opozvati kad napujda sledećeg kučka neku novu žrtvu. Ovako teškog zločina i blaže presude u svjetskoj istoriji sudstva , vjerujem da nema.
Subota 19.11.2011. 11:17
Је.... ја бих овом монструму почупао руке и ноге ( као скакавцу) и пустио га да ``хода`` на слободу.
Nedelja 20.11.2011. 19:54
Ovaj ludak MORA na doživotno čuvanje u ludnici zatvorenog tipa.Što se tiče sudije i sramne presude izrečene za ovakav zločin moje mišljenje je da mora odnah biti razrešen dužnosti sudije i da mu se zabrani bilo kakav rad u bilo kojoj sferi pravosuđa. Ovako će biti sve dok mi obični ljudi budemo samo ćutali ili poluglasno govorili: Ovo je strašno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online