Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 18.11.2011.
09:03
Press A

Priznala ubistvo jer je progonio duh mrtvog muža

Radica Kosović (35), koja je nakon svađe ubila muža Branislava (42), priznala je zločin nakon četiri meseca jer ju je sve vreme progonio duh njenog supruga, piše beogradski "Pres" pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Kuća strave: Radica zakopala telo muža ispod stepeništa porodičnog doma u Novom Sadu
 

Radica je otišla u policiju u pratnji svog advokata kako bi priznala ubistvo, ali i kako bi se oslobodila Branislavljevog duha.


Radica Kosović ispričala je policiji kako je nakon žučne svađe ubila Branislava u noći između 18. i 19. jula ove godine i zakopala njegov leš u dvorištu porodične kuće. Radica je izjavila da je dugo krila zločin, ali nije mogla više da izdrži noćne more u kojima je počeo da joj se priviđa duh pokojnog muža.


Pokajanje i priznanje

- Nakon što sam ubila muža, odselila sam se kod majke. Ipak, tokom četiri meseca sam odlazila do kuće u kojoj sam živela sa Branislavom kako bih pokupila neplaćene račune. Ne mogu tačno da se setim kada je Branislav, tačnije njegov duh, počeo da me progoni - rekla je Radica, i dodala:


- Duh me nije ostavljao na miru. Jedini način da ga se oslobodim bio je da se pokajem i priznam zločin. Branislav i ja smo se svađali, a te kobne noći je rasprava bila naročito žučna. On je u više navrata nasrtao na mene. Situacija se malo smirila, pa sam ja otišla u kupatilo kako bih popila lek za smirenje. Ipak sam odlučila da taj "bensedin" stavim u tortu - rekla je Radica.

Sin na sigurnom

 

Kako smo saznali od rodbine ubijenog Branislava Kosovića, njihov dvanaestogodišnji sin je trenutno prebačen u novosadsku Sigurnu kuću.


- Rekli su nam da je tamo i ništa više ne znamo. Nismo ga još videli, ali se nadamo da ćemo uskoro uspeti da dođemo do njega - rekao je za "Pres" jedan od dečakovih rođaka.


Njen suprug, kako je rekla, pojeo je parče torte i ubrzo zaspao.


- Čim se probudio ponovo je nasrnuo na mene. Pao mi je mrak na oči, pa sam ga ubola nožem i počela da ga udaram metalnom palicom, kao i još nekim predmetima. Kada sam shvatila da sam ga ubila, odlučila sam da ga stavim u najlon vreću i zakopam u dvorište.

Zatrpala sam ga ciglama i sve oblepila sa oko 20 boca pur-pene, kako se ne bi osećao smrad - navela je ona.


Pošto je Branislav nedavno imao udes u Crnoj Gori ona je, prema svom priznanju, tom činjenicom pravdala njegovo višemesečno odsustvo.


- Govorila sam da je u Crnoj Gori na suđenju, čak sam pričala i da je u zatvoru samo kako bi objasnila njegovo odsustvo - rekla je Radica.


Kako smo saznali, nasilje u porodici Kosović nikada nije prijavljivano policiji, a takođe niko od komšija nije mogao da kaže da li je bilo nesuglasica u toj porodici.


Žene ubijaju nasilno

Inače, prema kriminološkim statistikama i izveštajima MUP-a, žene mnogo ređe ubijaju od muškaraca, ali kada to rade umeju da budu izrazito nasilne. Kriminolog Boško Stojković rekao je za "Pres" da, u zavisnosti od strukture ličnosti, žene ubice pokreću različiti motivi.


- U većini slučajeva žene ubijaju kada više nemaju drugi način da zaštite sebe i decu od nasilnika, a društvena reakcija koja bi sprečila zločin izostane - objašnjava Stojković.

POVEZANE VESTI

Petak 18.11.2011. 09:44
Zao mi je svakog coveka kome se oduzme zivot na bilo koji nacin! TACIJEV REZIM JE ZA PAR GODINA USMRTIO PREKO hiljadu SRBA I ZALOSNO JE STO TADIC KADIJA NISTA NE PREDUZIMA . FUKARASTA EUROPE CUTI, KAO DROCI,CINICNA JE I SVE TO PRECUTKUJE. TREBA LI CEKATI DA IMPERIJA ISTRUNE IZNUTRA [kao jabuka ] , ILI JE SVAKI POTEZ[trulenje]----DOBRO DOSAO ? ZA POCETAK KRAJA! DUKI 59
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online