Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 17.11.2011.
12:11
Alo A

Šarićevi saradnici opet prete Dačiću!

Za samo dve nedelje ministru policije Ivici Dačiću je stiglo više pretnji od članova klana Darka Šarića da će mu oteti sina, saznaje „Alo!“. Pretnje stižu iz Italije i Crne Gore od ogranka Šarićeve grupe koju je predvodio Vitomir Bajić (44), a koji se pre dva meseca obesio u italijanskom zatvoru!

Za samo dve nedelje ministru policije Ivici Dačiću stiglo više pretnji da će mu oteti sina
 

Izvor iz policije kaže da su pretnje do ministra stizale na više načina:
- Od „dušebrižnika“ da povede više računa o bezbednosti svoje porodice, pre svega sina, preko toga da znaju gde Dačićev sin ide u školu i kuda se kreće, pa do toga da više ne goni Šarića i njegove saradnike. Prema informacijama do kojih smo došli, u pitanju su trojica-četvorica Šarićevih kriminalaca koji se kriju u Italiji i Crnoj Gori. Mi smo odmah kolege u tim zemljama obavestili o svemu, ali i policiju u regionu. U međuvremenu je pojačan stepen lične bezbednosti, kako ministra, tako i njegove cele porodice - objašnjava sagovornik „Alo!“.

Vitomir Bajić, državljanin Srbije i BiH, obesio se 22. septembra u italijanskom zatvoru kojem je izručen u martu ove godine nakon što je uhapšen u Budvi zbog sumnje da je član grupe Darka Šarića, odnosno da je učestvovao u međunarodnom švercu kokaina iz Južne Amerike. Izvor kaže da su prve pretnje od ove grupe usledile prošle godine, pa krajem septembra, da bi kulminirale pre nekoliko dana.


- Bajić je u proleće prošle godine, sa grupom kriminalaca iz BiH i Hrvatske,

Pretio i Joca Amsterdam

Pored Šarićevog narko-klana, Dačiću je prošlog leta pretio i Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam, i to da će mu preko svojih saradnika oteti sina. Kako nam je rečeno u policiji, ova grupa kriminalaca je planirala da otme dete kako bi ucenila ministra policije da Jocića, koji se nalazi u zatvoru zbog umešanosti u atentat na Ivu Pukanića, pusti na slobodu.

organizovao poseban tim kriminalaca za praćenje ministra Dačića, a cilj im je bio otmica njegovog sina. Sve to smo otkrili dva meseca kasnije, nakon što je u Hrvatskoj zbog šverca Šarićevog kokaina uhapšen blizak Bajićev saradnik, a koji je trebalo operativno da organizuje praćenje i otmicu, ali je plan osujećen posle njegovog hapšenja u Splitu - priča izvor „Alo!“ iz MUP Srbije.


Posle tih saznanja, Bajić je stavljen pod policijske mere praćenja i prisluškivanja sve do hapšenja. Inače, osim Bajića, u policijskoj akciji „Loptice“ u Budvi je u novembru 2010. godine, po istoj poternici, uhapšen i Srpko Klisura (28), koji je takođe izručen Italiji. U istoj akciji, u Pljevljima je uhapšen Duško Šarić, koga Italija sumnjiči da je zajedno s bratom Darkom, koji je u bekstvu, kao i Milanom Milovcem zvanim Cigla i Nikolom Dimitrijevićem zvanim Džoni, u prvoj polovini januara 2009. godine u italijanskom gradu Livinjo ugovarao nabavku, skladištenje i prevoz 225 kilograma kokaina.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.11.2011. 15:49
Ostavite dete na miru, ali bi bilo krajnje vreme da ispunite te pretnje. Niste ni malo kredibilni. Idemo, akcija...
Četvrtak 17.11.2011. 18:26
To su Vukovi i Cedini saradnici. Daco Care nedaj pare od droge Taciju HAPSI I POSLANIKE!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online