Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 14.11.2011.
11:01
Politika A

Profesor biologije, u slobodno vreme džeparoš?

Posle nekoliko meseci stalnih krađa novčanika i platnih kartica u niškoj Železničkoj ambulanti uhvaćen lopov – profesor biologije, pišu beogradski mediji.

Posle prošlonedeljne bruke oko profesorke biologije u jednoj osnovnoj školi u Nišu, koja je uhvaćena kako za sebe kupuje drogu pred početak nastave, mislilo se da ne može da bude većeg skandala među ljudima zaduženim za vaspitanje i obrazovanje mladih, navodi ''Politika''.

Krao, pa pušten na slobodu, te je opet uhapšen zbog krađe

Nije, međutim, tako i, prosto rečeno, loše se mislilo. Pre tri dana, prošlog petka, u krađi je uhvaćen jedan profesor i to, zanimljivo, ponovo biolog. U odnosu na prethodni slučaj profesorke koja je, potvrđeno je u policiji, registrovani uživalac droge, razlika je u tome što uhvaćeni profesor lopov trenutno nema posao.

Profesor džeparoš uhvaćen je u objektu niškog Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika na železnici, gde su se mesecima unazad događale čudne krađe. Svake nedelje, jednom ili dva puta, u ambulanti je nestajalo ponešto.

Najčešće su bez traga nestajali novčanici i platne kartice iz ženskih torbi u svlačionicama ili iz fioka u kancelarijama. U ambulanti su počeli da zaziru jedni od drugih, sumnjalo se da je lopov među njima. Onda su, pošto je jednoj doktorki nestao novčanik s više od deset hiljada dinara, obavestili policiju, piše beogradski list.

Policija je došla i otišla, obećavši da će, ukoliko na osnovu otisaka otkrije lopova, obavestiti zaposlene u poznatoj Železničkoj ambulanti. Pre nego što j stigao bilo kakav izveštaj od policije, prošlog petka, oko 10.30 časova, radnica zadužena za sterilizaciju medicinskog posuđa u laboratoriji ove ambulante krenula je do prostorije za presvlačenje da uzme novac za doručak.

Kada je otvorila vrata našla se oči u oči s lopovom, koji je uveliko pretresao njenu i ostale ženske tašne. U ruci je, ispričala je kasnije, već držao jedan novčanik. Žena se nije zbunila. Iz sveg glasa povikala je na njega, naredila mu da stane gde je bio i s vrata pozvala obezbeđenje. Portir i vozač ambulante priskočili su joj u pomoć i savladali lopova, a brzo je s obližnje železničke stanice stigla i patrola dežurnih policajaca.

Pred policijom i radnicima u ambulanti, koji su ga uhvatili, lopov je rekao kako se zove, šta je po zanimanju, izdiktirao svoj matični broj i broj lične karte. Potom je odveden u policijsku stanicu na niškom Crvenom krstu na dalju ''obradu”.

Ono što nikako još ne mogu da shvate lekari i svi zaposleni u Železničkoj ambulanti, svakako je zanimanje lopova. Kako je rekao policiji, a kasnije je potvrđeno, reč je o profesoru biologije. Trenutno je bez posla, a radio je prethodnih godina u Nišu i Aleksincu. Zašto više ne radi nije rekao.

S potvrdom iz policije da je reč o profesoru biologije, stigla je još jedna informacija: isti lopov ''operisao” je u prethodnom periodu i u drugim ustanovama u Nišu i na nekim niškim fakultetima, gde je na jednom, samo nekoliko dana pre hapšenja u Železničkoj ambulanti, takođe bio uhvaćen kako krade novčanike. Ali je, posle saslušanja, i pušten.

Da li će ovog puta pošto je, saznajemo, zadržan u policijskom pritvoru onoliko koliko zakon predviđa, do 48 časova, biti uhapšen i zadržan u pritvoru, ili će opet biti pušten da nastavi s unosnim dopunskim zanimanjem?

Ponedeljak 14.11.2011. 11:40
Dokle nas je srozala zutocrvena bagra , da profesori moraju da dzepare da bi mogli da zive. Strasno
Ponedeljak 14.11.2011. 12:14
Занимање није допунско јер нигде не ради. Крао је од лекара који рекетирају пацијенте да би радили свој посао.
Ponedeljak 14.11.2011. 13:22
Čist preterizam s ovim profesorom biologije kojim se mediji služe, tobož, da istaknu degradiranost prosvetnih radnika! Ima mnogo više njih koji sasvim "legalno" kradu iako su u radnom odnosu,a to je vrlo transparentno kada su u pitanju ekskurzije. Pišite malo o tome i koliko nastavnici i profesori dobijaju provizije od turističkih agencija?! Vode decu u neke zabiti koje služe kao škola u prirodi,a deca onda provedu po sedam dana bez ikakvog školskog programa nego pevaju karaoke i igraju igrice na kompu što mogu i kući.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online