Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 08.11.2011.
18:16
Alo A

Novi Sad: Posle batina dobio i otkaz jer je gej

Gej mladić (23) koji je pretučen u Novom Sadu, pored bezbroj povreda koje je zadobio po telu, od svog poslodavca je dobio otkaz, samo zbog toga što je, kako tvrdi, homoseksualne orijentacije.

Pretučeni mladić i ranije bio žrtva huligana 

Iako je događaj uredno prijavljen policiji, za napadačima koji su premlaćenog Novosađanina ostavili da bez svesti leži u lokvi krvi policija već duže od nedelju dana traga.

Drama u kojoj je jedva izvukao živu glavu, sa zadobijenim mnogobrojnim podlivima, poderotinama kože i frakturom nosa, dogodila se na uglu ulica Temerinske i Put šajkaškog odreda. 

Nije prvi napad


Žrtva napada, koji je aktivista novosadske grupe za podršku gej muškarcima "Izađi", kaže da to nije prvi napad na njega, a da su se slične stvari već dešavale u ulici Braće Jovandić, gde je ta organizacija

Mladić kaže da su ga napala dvojica huligana pošto se razišao sa drugarom, koga je otpratio do obližnje autobuske stanice.

"Bez svesti, u lokvi krvi, iscepane jakne nasred ulice sam ležao oko dva sata. Niko nije želeo da mi pritekne u pomoć. Kada sam se osvestio, nekako sam se dovukao do kuće, odakle sam pozvao Hitnu pomoć, čiji dispečer mi je rekao da ekipa ne može da izađe na teren, te da sam odem u dežurnu ambulantu u Njegoševoj ulici", započinje priču žrtva huligana.

Prisećajući se strašne scene kroz koju je bez ikakvog razloga prošao, on kaže da su u dežurnoj ambulanti, kada su ga videli u kakvom je stanju, odmah pozvali Hitnu pomoć koja ga je prevezla u Klinički centra Vojvodine, gde mu je ukazana medicinska pomoć. 


"Kada sam se rastao sa drugarom u Temerinskoj ulici, u susret su mi išla dva mladića starosti oko 30 godina. Jedan od njih me je uhvatio za ruku i odmah pesnicama počeo besomučno da me udara u glavu, dok je drugi sve to nemo posmatrao. Od silnih udaraca sam se onesvestio i od tog trenutka se ničega više ne sećam. Bilo je strašno", kaže povređeni mladić.

"Siguran sam da razlog mog premlaćivanja nije bilo razbojništvo, niti neka imovinska korist, već to što sam gej. Telefon i dokumenta su mi verovatno ispali iz jakne koju mi je tabadžija pokidao", kaže on.

Pošto je sa modricama došao na posao, prebijenog mladića je dočekao vlasnik firme u kojoj je bio zaposlen saopštavajući mu da više nema potrebe da dolazi na posao, jer mu se sve to izdešavalo.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.11.2011. 18:28
dva sata lezao na ulici i niko da pomogne,pa jos nisu hteli da posalju sanitet da ga odvezu u bolnicu...ako je ovo istina,onda je nasa drzava pukla nacisto.jadan covek,sta recidrugo,ako je sve ovo istina.nisam za to da se na ovakav nacin obracunavamo sa pederima.iako i oni dosta provociraju,i nalozili su se podrskom iz EU
Utorak 08.11.2011. 18:40
Тај послодавац је већи педер од тог геја.
Utorak 08.11.2011. 23:51
Zalosno kakvi manijaci setaju po ulicama,takvi bi majku rodjenu ubili to samo pucati,sta drugo. Da je pametan da upise neku borilacku vestinu da se brane kad vec policija ne moze da te ludake pohapsi i udarie ogromne kazne.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online