Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 04.11.2011.
15:40 >> 17:49h
Blic A

Ugljanin: Policija maltretirala, tukla i privela mog sina

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin rekao je danas na konferenciji za štampu u Novom Pazaru da je njegov 17-godišnji sin bio među grupom mladića koju je policija maltretirala, tukla i na kraju privedela u policijsku stanicu.

Ne želi "miloševićevsku policiju" u Novom Pazaru: Sulejma Ugljanin

Pomoćnik direktora policije i načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Dragan Terzić je saopštio da su mladići privedeni u policiju, prema zakonu, po prijavi jedne građanke da su joj pretili pištoljem i preprečili put u jednoj od novopazarskih ulica, kao i da je sve bilo u skladu sa zakonom.


Mladići su, prema toj prijavi, sinoć oko 22 sata izašli iz automobila i, navodno, građanki pretili pištoljima. Policija je mladiće privela radi identifikacije, kazao je Terzić i naveo da oni nisu negirali sinoćni incident, objasnivši da su se samo šalili.

Terzić je kazao da kod njih nije pronađeno oružje, ali je dodao da su svi oni u prekršaju. On je objasnio da je Ugljaninov sin pre tri dana podigao "probnu vozačku" dozvolu i da kao 17-godišnjak u periodu od 17 do 23 sata ne sme da vozi bez prisustva punoletne osobe koja ima položeni vozački ispit "B kategorije" najmanje pet godina.


Njegovi drugovi su, prema Terzićevim rečima, takođe, bili u prekršaju jer kod sebe nisu imali lične karte, iako je zakonom predviđno da svaki građanin iznad 16 godina kod sebe mora da ima lične isprave. Kako je kasnije saopštio Nezavisni policijski sindikat Srbije policajci su jedino privođenjem mogli da ustanove identitet osoba koje su bile u vozilu.

Veljović naredio istragu

 

Direktor policije Milorad Veljović dao je hitan nalog policiji da u potpunosti izvrši sve provere navoda koje je izneo Sulejman Ugljanin. Veljović je naredio i da se o svim nalazima istrage blagovremeno obavesti javnost i ministar.

Direktor policije je danas telefonom razgovarao sa Ugljaninom povodom optužbi da je policija maltretirala, tukla i neosnovano privela njegovog sina.

Ugljanin je na pres konferenciji zatražio da Terzić napusti Novi Pazar. On je rekao i da će, ukoliko u najkraćem roku ne dobije odgovor od Vlade i MUP-a šta je preduzeto protiv takvih nasilnika, biti prinuđen da pozove međunarodnu zajednicu i međunarodne snage da naše građane štite od policije.

Istovremeno lider koalicije Bošnjačka lista za evropski Sandžak, poručio je da je Bošnjacima potrebna "voljena Srbija" a ne, kako je rekao, "velika Srbija" u kojoj još živi "duh Miloševića".

Ministar je nabrojao niz slučajeva u kojima policija, prema njegovim rečima, nije obavila svoju dužnost. Među njima je i onaj od 17. marta 2009. godine kada je na njega pucano u Domu kulture u Novom Pazaru.

Sindikat policije: I ministrov sin odgovara ped zakonom

Nezavisni policijski sindikat Srbije odbacio je tvrdnje ministra Sulejmana Ugljanina da su policajci šikanirali njegovog sina i naveo da je policija reagovala po prijavi građanke Novog Pazara.

"Policijski službenici su postupili u skladu sa zakonima i propisima uz maksimalnu opreznost i poštovanje elementarnih ljudskih prava...Pred zakonom treba da smo svi jednaki, bez obzira da li je (u pitanju) sin gospodina ministra", navodi se u saopštenju.


Nezavisni policijski sindikat Srbije kritikovao je nastup ministra Ugljanina i "medijski napad na policiju, gde jedan ministar naziva policijske službenike banditima".

"Šta tek možemo očekivati od običnih građana? Voleli bi smo da se gospodin ministar informiše kako u takvim prijavama građana postupa evropska policija", navodi se u saopštenju.


Sindikat je pozvao "sve nosioce vlasti u Srbiji da u svoju predizbornu kampanju ne mešaju policiju, a da osude ovakav medijski napad na policijske službenike".

"Ukoliko gospodin ministar ima nekog svog načelnika za PU Novi Pazar, neka istog predloži ministru unutrašnjih poslova, ali će i tada, kao i sada, policijski službenici postupati shodno svojim ovlašćenjima i dalje će pred zakonom svi biti jednaki", navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Petak 04.11.2011. 20:22
Ugljaninu, zakon vazi za sva gradjane R.S. pa tako i za tvog sina. A najbolje je bilo da si ga vaspitao kako treba.
Petak 04.11.2011. 18:24
Danas sam dobio svog novoga Porsea i malko cu se voziti s' njim jer ja, ja sam guzonjin sin
Petak 04.11.2011. 20:47
Није га лепо васпитао па сад призива ЕУ и Брисел да и оправдао не примерено понашање свог сина
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online