Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Četvrtak 03.11.2011.
09:45
Press A

Šestoro komšija tuklo penzionerku

Policija je podnela krivične i prekršajne prijave protiv šestoro komšija koji su prekjuče gotovo linčovali Jovanku Melezović (65) u zgradi u Ulici Ivana Ribara 63 na Novom Beogradu. Oni su penzionisanu lekarku brutalno tukli rukama i nogama, gazili po njoj, vezali je i, kako tvrdi, psovali joj srpsku majku.

Vezali je i udarali po celom telu

Nesrećna žena ima mnogobrojne povrede, a lekari u Urgentnom centru konstatovali su podlive i masnice po celom telu, polomljeno rebro... Jovanki je tokom noći ponovo pozlilo, a njena porodica zgrožena je neviđenom brutalnošću i ispoljenom količinom mržnje. Koliko je sve otišlo daleko svedoči i podatak da ju je policijska ekipa koja je pozvana da interveniše pronašla vezanu i jedva svesnu.

Jovanka je za "Press" ispričala kako su je zlostavljale komšije iz stana iznad njenog, sa kojima dugo ima nesporazume.


"Molila sam ih, zapomagala, ali nije vredelo. Udarci su bili sve snažniji. Rukama, nogama, udarali su me gde stignu, sve vreme mi psujući srpsku majku. To je trajalo 40 minuta, a niko iz zgrade nije sišao da mi pomogne. Tek kada je jedan komšija slučajno naišao i pitao ih šta to rade, prestali su. Po dolasku policije kolima Hitne pomoći prevezena sam u Urgentni centar", opisuje Jovanka košmar koji je preživela.

Melezovićeva navodi da sa komšijama iz stana iznad, za koje kaže da su Slovenci i da su joj zato psovali srpsku majku, dugo ima nesporazume, zbog kojih je policija već nekoliko puta dolazila.


"Uvertira za napad dogodila se kada sam izašla da prošetam i srela kućnu pomoćnicu komšija. To je porodica od koje godinama trpimo šikaniranje, uvrede i pretnje. Kada sam videla tu ženu, pitala sam je zašto nam je prethodnog dana bacala jaja na terasu. Odgovorila mi je da to nije ona uradila, onda je ušla u zgradu i počela da doziva svoje poslodavce", priča Melezovićeva.


Kako kaže, sa sprata su dotrčali članovi porodice kod koje ona radi (muž, žena i sin), kao i još jedan komšija i njegova majka. "Počeli su da me guraju uza zid, udaraju pesnicama i nogama. Prvo su me oborili na beton, zatim me okrenuli potrbuške, a jedan od njih mi je cipelama stao na ruke dok mi je drugi pritiskao noge da ne mogu da mrdnem. Onda su doneli kanap, kojim su me prvo vezali, pa nastavili da me udaraju. Na svaki moj povik: 'Pustite me ljudi' sledio je udarac", opisuje Melezovićeva, i dodaje da su napadači policiji tvrdili da je ona njih napala.

Majčinu priču potvrđuju sinovi Vladimir i Marko Melezović. Oni tvrde da njihova majka godinama trpi maltretiranje komšija iz stana iznad njihovog.


"Tamo žive muž, koji je advokat, njegova žena, kućna pomoćnica, njihovi ćerka i zet, koji imaju petogodišnje blizance. U tom stanu je non-stop pravi stampedo, ta deca bacaju stolice, viču, vuku stvari po parketu, treskaju vratima, bacaju jaja, pa čak i petarde kroz prozor... To je jednostavno neizdrživo", žali se Vladimir.


On kaže da su se zbog ovih problema obraćali policiji najmanje sedam puta. "U PU Novi Beograd rečeno nam je da napišemo predstavku. Upozorili smo da ti ljudi stalno napadaju našu majku i da nasilje može da eskalira. Sada se, evo, to i dogodilo", ističe Vladimir. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.11.2011. 09:53
Sta reci...doslu u Srbiju i psuju srpsku majku...Boze ima li te...na kraju zenu ovako unakaziti...Verujem ja iz iskustva da je tesko ziveti u stambenoj zgradi gde imas komsije koji su bahati a uvek po pravilu i neku zenu kojoj sve smeta ali da se dodje do ovakvog epiloga to je vise nego primitivizam...Kad sam svojevremeno isla da prijavim komsije jer mi je bilo neizdrzljivo u jednom stanu sudija za prekrsaje rekao mi je da jednostavno moram da budem u dobrim odnosima sa njima jer tu svi zivimo i moze uvek doci do neke "osvete"?!...ima istine u tome ali dokle to moze da ide tako i da li nekom stvarno moze da prekipi...evo primera...
Četvrtak 03.11.2011. 09:58
Неко је једном приликом овде прокоментарисао да у Београду има веома много несрба.Знам да су тамо бројни и хрвати који су шенлучили када је"пала" Српска Крајина.Шта се то дешава са онима који нису срби? какво је то зло ушло у те људе?Шта би се десило са србима да су којим случајем нешто тако учинили у Словенији или Хрватској.
Četvrtak 03.11.2011. 10:01
Gde je komunalna policija prvo za buku i galamu da je prosledila na vreme pravoj policiji Djubrad se osilila posto su oni gradjani EU i jos je razbojnik advokat poznaje rupe u zakonu bicemo ponovo RAJA ko u tursko doba i to gorima 100x nego sto su tirci bili!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online