Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 24.10.2011.
08:33
Blic A

Čopor pasa izujedao Novosađanku

Novosađanku Ljiljanu Pavlović, koja je došla u Leskovac u posetu porodici, izujedao je čopor pasa u Đermanovićevoj ulici. Pored bolova i stresa koje je pretrpela, susrela se i sa problemima s pružanjem zdravstvene pomoći jer se, po zakonima Srbije, vodi kao strani osiguranik.

Foto. Ilustracija
 

- Posle duže konsultacije, lekari Hitne pomoći odveli su me u zdravstvenu stanicu broj 2. Čekala sam, čekala, a bolovi su bili nesnosni. Odugovlačili su jer nisam njihov osiguranik. Bez pregleda i pružene pomoći, uputili su me u urgentni centar. I tamo sam naišla na nove neprijatnosti baš zato što sam strani osiguranik. Na kraju, sestra je me previla, a lekar mi je rekao da izađem iz ambulante jer nisam hitan slučaj. Tako nešto nikada nisam doživela. Pa ja živim u Srbiji, a ne u inostranstvu - priča i plače Novosađanka.


Direktori Doma zdravlja, odnosno Opšte bolnice, Jasmina Jovanović i Zoran Ćeranić kažu da je najvažnije da je pacijentkinja dobila pomoć i terapiju i da bi po zakonu za tri dana morala da se javi izabranom lekaru. Problem je upravo javljanje lekaru jer je Ljiljana Pavlović došla u malo dužu posetu.


- Kupujem lekove u privatnoj apoteci, a noću ne spavam od bolova i noćnih mora - objašnjava žena.


Novosađanka je jedna od oko šest stotine građana koje su besni psi lutalice napali u poslednjih godinu dana. Procenije se da Leskovcem luta oko 3.000 pasa. U obližnjem Turekovcu postoji privremeni azli, ali u njemu nema mesta za ove životinje jer je pretrpan. Grad Leskovac je prošle godine, po presudama platio 16 miliona dinara Leskovčanima koje su izujedali psi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.10.2011. 08:39
"Страни осигураник"? Па Ја већу будалаштину у земљи Србији никада нисам чуо.Зар сте већ отписали Војводину?Е београдски издајнички властодршци где ће вам душа????
Ponedeljak 24.10.2011. 08:52
Ovi su vec otcepili Vojvodinu to moze samo u Srbiji da postoji zakon pa da ih covek tuzi i da moze da se naplati odsteta jedno najmanje 500 000eu svi bi dzukci svuda bili pod kontrolom ko svuda u svetu nije mi jasna logika da se psi posto ih uhvate ponovo pustaju po gradovima gde prave copore i udruzeni napadaju ljude koji su i ovako napaceni a moraju da idu na slabo placen posao i jos samo treba da te iz zasede napadnu dzukeletine to su zveri koje brane svoje teritorije i one neznaju da ulice u gradu pripadaju svuma gde su prirodnjaci da objasne ludacima da u svemu moraju da postoje neke granice zbog eu nas i dzukele ocu reci imaju vise prava gori smo od stoke
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online