Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 22.10.2011.
15:08
Blic A

Žena ranjenog u banci: Skočio na bandite jer uvek pomaže

Bojan je čovek koji će svakom i uvek da pritekne u pomoć, da se nađe drugima kad god je potrebno. Zato me ne čudi što je tako reagovao u Komercijalnoj banci i pokušao da spreči pljačku.

Foto: Ilustracija
 

Bojan je čovek koji će svakom i uvek da pritekne u pomoć, da se nađe drugima kad god je potrebno. Zato me ne čudi što je tako reagovao u Komercijalnoj banci i pokušao da spreči pljačku.

Borba za život policajca

Policajac Slobodan Cvetić je u kritičnom i neizvesnom stanju. Drugi povređeni policajac Milorad Filipović operisan je i njegovo stanje je stabilno. Klijent banke Bojan Gajić takođe je operisan i oseća se dobro. Razbojnik Igor Kahfedžić ima povrede glave i ruke i medicinski je zbrinut - izjavio je za “Blic” portparol Urgentnog centra Drago Jovanović.

Mirjana Gajić, žena povređenog Bojana Gajića, vlasnika samostalne trgovinske radnje iz beogradskog naselja Višnjička banja, posetila je juče u Kliničkom centru Srbije muža u pratnji najstarijeg sina. Pored njega, koji se i prvi suprotstavio napadačima kada su upali u banku dok je predavao pazar, hicima u glavu ranjena su i dvojica policajaca - Slobodan Cvetić, za čiji život se bore lekari, i Milorad Filipović.


- Bojanu su izvadili metak iz glave. On je dobro, svestan je, priča, ali mu je oko u kritičnom stanju. U ponedeljak će ga premestiti na Očnu kliniku Kliničkog centra gde će pokušati da mu naknadnom operacijom spasu oko - rekla je Mirjana Gajić za “Blic”, dodajući da lekari prognoziraju da se oko može spasti.


Gajići imaju tri sina, najstarijem je 15 godina, srednjem 11, a najmlađem četiri godine.

Veljović: Kobna brzina

Direktor policiji Milorad Veljović ističe da je svaka situacija različita, da ne postoji šablon ponašanja u urgentnim situacijama, već se radi po sopstvenoj proceni. Ali, on navodi da nikako ne treba biti ishitren.
- Moram da pohvalim požrtvovanost dvojice policajaca, koji su bez razmišljanja založili svoj život. Sigurno bi drugačije reagovali da su pomislili da će razbojnici bez razmišljanja pucati u njih. I da su imali pancire, ne bi im pomoglo jer su im pljačkaši pucali u glavu. Imali su premalo vremena da razmišljaju i to je bilo kobno u ovoj situaciji - kaže Veljović za “Blic”.
Veljović apeluje na banke da se povežu u “Sistem 92”. On funkcioniše tako što zaposleni u banci ispod šaltera nogom aktiviraju signal u operativnom centru MUP, koji odmah šalje najbližu patrolu na lokaciju koja je alarmirala policiju.

Krvavu pljačku banke na Karaburmi izvela su dvojica ranije osuđivanih narkomana. Jedan od njih, Igor Kahfedžić, koji je pucao na policajce Slobodana Cvetića i Milorada Filipovića, kao i u klijenta Komercijalne banke Bojana Gajića, smejao dok su ga hapsili, saznaje “Blic”.


Osim ove pljačke, prema dokazima policije, Igor Kahfedžić (24) i Borislav Delić (33) su u poslednja tri meseca dva puta opljačkali radnje IDEA, jednom drogeriju “Lili”, a izveli su i još jedno razbojništvo.


Policija je, pregledom snimaka kamera iz banke, utvrdila da je u Cvejića i Filipovića, policajce u patroli, i klijenta Gajića, koji su se suprotstavili napadačima, pucao upravo Kahfedžić. On je do sada počinio čak 26 krivičnih dela.


Policajac Cvetić nalazi se u kritičnom stanju, ima tešku povredu mozga. Lekari se bore za njegov život, ali su prognoze neizvesne o daljem toku oporavka. Njegova žena takođe radi u policiji, u pančevačkoj Policijskoj upravi, i imaju dvoje dece.


Drugi ranjeni policajac, Milorad Filipović, kao i Bojan Gajić oporavljaju se i njihovo stanje je stabilno. Sva trojica su u Urgentnom centru u Beogradu.


Drama ispred banke desila se u četvrtak oko 14.30 sati, kada su dvojica razbojnika pokušala da ukradu novac iz Komercijalne banke u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi. Tom prilikom ranili su dvojicu policajaca i jednog građanina hicima u glavu. Ranjen je i jedan od razbojnika, Igor Kahfedžić, dok se Borislav Delić dao u beg. On je kasnije toga dana takođe uhapšen u Novom Beogradu. Policija ga je pronašla u stanu kod druga.


Do pucnjave je došlo ubrzo nakon upada dvojice razbojnika.


U banci je, u trenutku napada, bilo troje klijenata. Gajić, koji je došao da uplati pazar, prvi je reagovao i, u nameri da osujeti pljačkaše, pozvao patrolu policije, koja je u tom momentu prolazila pored zgrade banke. U patroli su bili Cvetić i Filipović. Oni su odmah uleteli unutra. Obojica policajaca i Gajić napali su razbojnike, pokušali da ih razoružaju, ali nisu uspeli. Sigurnosne kamere su potvrdile da je Igor Kahfedžić pucao svoj trojici u glavu, a kasnije je i sam povređen u glavu, ali ne od metka.

POVEZANE VESTI

Subota 22.10.2011. 15:38
Vidiš sad,da je Srbija normalna zemlja,normalnim građanima bi se izdavale normalne dozvole za posedovanje i nošenje oružja,kao nekad.Ali,Srbija je zemlja u kojoj je zakonom zaštićen svaki kreten i nasilnik.Narkomančić se uradi,uzme pištolj,pljačka i ubija,i posle 48 sati u istražnom,on radi radnju opet.
Nedelja 23.10.2011. 09:52
Sudski organi su po meni najvise krivi...Skotina ima 24 god a 26 krivicnih dela iza sebe...i seta se slobodno ulicom naoruzan...ti koji su ga pustili veze nemaju sa psihologijom licnosti...veruju mozda da ce postati dobar decko i krenuti da se skoluje i bavi sportom...c c c...Koliko jos takvih seta ulicama i koga ce jos da zaviju u crno...pitaju li se oni koji ih puste da se umesaju u narod...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online