Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 07.10.2011.
09:13
Press A

Dečak preminuo zbog 5,5 promila alkohola u krvi

Sedamnaestogodišnji Nenad Božović iz čačanskog sela Preljina, koji je umro prošle nedelje, imao je neverovatnih 5,53 promila alkohola u krvi, pokazao je zvaničan nalaz obdukcije.

Sa sahrane Nenada Božovića
 

Istražni sudija Okružnog suda u Čačku Branko Milovanović rekao je za “Pres“ da je time definitivno potvrđeno da je nesrećni dečak umro od trovanja alkoholom.


- Veštak sa patologije mi je rekao da bi za dečaka te konstitucije i godina bilo pogubno i da je imao 1,5 promila alkohola u krvi - istakao je sudija Milovanović.


Direktorka Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti Jasna Daragan Saveljić objasnila je za naš list da je 5,53 promila smrtonosna doza čak i za odraslog čoveka i ocenila da je dete sigurno popilo najmanje litar alkohola.


- Kolika je za nekog smrtonosna doza zavisi od intolerancije na alkohol, što je zaista individualno. S obzirom na to da je u pitanju neko ko ima svega 17 godina, njemu je intolerancija mnogo niža u odnosu na starije osobe, a izmeren alkohol govori da je dete popilo mnogo više od dve, tri čaše - ocenila je Daragan Saveljić.


Podsetimo, nesreća se dogodila prošlog vikenda. Nenad je sa prijateljima u subotu pravio žurku u svom selu. Posle velike količine alkohola drugovi su mislili da je zaspao. U jednom trenutku primetili su da je prestao da diše i da su mu pomodrele usne. Tada su shvatili da nešto nije u redu i pozvali jednog starijeg komšiju, a onda i dečakovog oca, koji su ga prevezli do Hitne pomoći u Čačku. Kako su rekli lekari u Hitnoj pomoći, kad je stigao u čačanski Dom zdravlja, Nenad je već bio mrtav.

POVEZANE VESTI

Petak 07.10.2011. 11:09
Zao mi je iskreno tog deteta mladog i jos nezrelog da je mogao da shvati koliko je to sto radi pogubno...ovo je pojedinacni slucaj kad neko toliko popije..sta je sa onima koji se redovno "doziraju" u manjim kolicinama...I u vreme moje rane mladosti imali smo te koji se hvale koliko su popili nanekoj zurci..drustvo treba da se zalaze da takve stvari ne izazivaju osecaj da si nesto kao pobednik ili glavni ako toliko popijes...treba u skoli da se vise prica o tome koliko je sve to stetno...na zalost deca piju svuda na svetu alkoholizam i droga dva najveca zla odnose zrtve...
Petak 07.10.2011. 23:35
Lepo kaže naša narodna:Čuvaj se i Bog te čuva! Bilo je i u mojoj generaciji ona glupa fora da je najveća faca onaj koji popije za veče najviše alkohola.Na sreću, one nesrećne '93.u vreme inflacije, ubrzo su veće face bili oni kojima je trebalo najmanje pića da se napiju,jer im je tako ostajalo više love za travu! Jbg,ali bilo je tako!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online