Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.09.2011.
11:48
Alo A

Uhapšeno još osam navijača Partizana

Beogradska policija je odlučila da stane na put sukobu između navijačkih grupa Partizana ''Zabranjeni“ i ''Alkatraz“, koji se tokom proteklog meseca sa tribina preneo na ulice, saznaju beogradski mediji.

U dve odvojene akcije, kako tvrdi ''Alo“, uhapšena dva pripadnika grupe ''Alkatraz“, osumnjičena da su zapalila džip jednom od vođa ''Zabranjenih“, dok su s druge strane lisice stavljene i šestorici pripadnika ''Zabranjenih“, koji su izboli mladića na rođendanskoj proslavi ćerke jednog od čelnika Sportskog društva Partizan u restoranu na stadionu u Humskoj.

Nastavak akcije hapšenja navijačkih grupa


U ranim jutarnjim satima, privedeni su Marko M. (18) i Miroslav K. (20), pripadnici ''Alkatraza“, koji se terete da su 5. septembra ove godine prvo polili benzinom i potom bacili baklju na džip ''čiroki“ parkiran u ulici Krajiške brigade ispred broja 31, navodi beogradski list.

Policija pretpostavlja da je vozilo zapaljeno u znak osvete Aleksandru P. (32), koji je jedan od vođa ''Zabranjenih“ i koji ga vozi iako je automobil registrovan na njegovog kuma. Svega nekoliko sati kasnije, uhapšeno je i šest pripadnika grupe ''Zabranjeni“, koju čine navijačke grupe ''Saut femili“, ''Jang bojs“ i još nekoliko

Tukli se bejzbol palicama

 

Kako ''Alo“ saznaje, u neredima u restoranu na Partizanovom stadionu učestvovao je i mladić za kojim policija traga od juna ove godine, ali je on i juče uspeo da izbegne hapšenje. On je 10. juna pred početak košarkaške utakmice Partizan - Hemofarm izašao iz automobila ''reno laguna“ i podelio bejzbol palice koje su korišćene u tuči navijača. Zatim je zajedno s ostalima pobegao „lagunom“, čiji je retrovizor zakačio policajca. Iako je tada uhapšeno 59 pripadnika ''Alkatraza“ i ''Zabranjenih“, dvojica mladića iz ''lagune“, koje je zabeležila i kamera za video-nadzor u blizini, nalaze se u bekstvu.

mlađih grupa.


- Njih šestorica se sumnjiče da su pre dve nedelje napravili nered u restoranu na stadionu, gde su upali verujući da su unutra pripadnici „Alkatraza“. Međutim, u tom trenutku je u lokalu bila proslava 18. rođendana ćerke jednog od čelnika Sportskog društva Partizan, a pošto je došlo do koškanja sa nezvanim gostima, pripadnici ''Zabranjenih“ su nožem povredili jednog od drugara slavljenice - kaže za ''Alo'' izvor u policiji.

On objašnjava da su ove grupe vodile borbu oko prevlasti na južnoj tribini i ranije, ali da je sukob je poprimio odlike obračuna u februaru ove godine posle utakmice u Kuli, kada je u autobusu izboden jedan od navijača.


- Međutim, u poslednjih mesec dana je to poprimilo ozbiljne razmere i po Banovom brdu i Rakovici su zabeleženi upadi u stanove, prebijanja, ubadanja, ali i maltretiranje članova porodica. Navijači naravno ne žele da sarađuju s nama, ne prijavljuju napade i nijedan neće da precizira ko ga je napao, ko mu preti... Međutim, nasrtajem na sekretara Grubora pre nedelju dana, prevršili su svaku meru - kaže izvor beogradskog lista.


Naime, kako ''Alo“ saznaje, za sada nepoznate osobe došle su ispod prozora generalnog sekretara Fudbalskog kluba Partizan Darka Grubora, ispisale grafite, a osim psovki i pretnji koje su mu uputili, na kraju su kamenicom gađali i polomili prozor na njegovom stanu.

Pretpostavlja se da je incident povezan sa Gruborovim odbijanjem zahteva takozvane koalicije ''Zabranjeni“ da za sebe dobiju sektor na istočnoj tribini. Pošto njihove pojedine vođe koje su pre nekoliko meseci izašle iz zatvora nisu prošle takozvanu bezbednosnu proceduru, Grubor je zahtev odbio. Sam Grubor je u nedavnoj izjavi za medije rekao da ''članove navijačke grupe 'Zabranjeni' smatra teroristima i da poziva policiju da ga zaštiti od pretnji koje dobija“.


- Za Partizan navijaju ''grobari“. Ta druga grupacija broji tek 100 ljudi, a oni odjednom neće na jug, već traže posebne privilegije, da budu smešteni na posebnom delu tribina i još neke besmislice - rekao je Grubor.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online