Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 23.09.2011.
03:33
Blic A

Pregazio tri žene i pobegao

Tri žene teško su povređene kada ih je u četvrtak, na autobuskom stajalištu u Jablaničkoj ulici u beogradskom naselju Cerak, pokosio beli “reno”, kojim je prema nezvaničnim informacijama upravljao tridesetogodišnji R. D. iz Rakovice.

Foto: Ilustacija

Dušanka A. (70), Dijana O. (30) i Marija V. (24) zadobile su povrede opasne po život i kolima Hitne pomoći prevezene su na reanimaciju Urgentnog centra gde su im konstatovani brojni prelomi.


- Dijana O., koja je i najteže povređena, zatečena je bez svesti sa teškim povredama unutrašnjih organa. Tokom transporta se budila, ali je bila pospana i nekomunikativna. Dušanka A. je imala težak potres mozga, ali nije mogla da rekonstruiše događaj. Najlakše povređena, Marija V, prevezena je na neurohirurgiju sa povredom potiljka i desne potkolenice, sa stabilnim funkcijama - rekla je za “Blic” Nada Macura, portparol Hitne pomoći. 

Vrtić i škola u blizini

U neposrednoj blizini mesta nesreće nalazi se vrtić “Sanjalica”, sa oko stotinu dece, i Osnovna škola “Ujedinjene nacije” koju pohađa skoro hiljadu učenika. U trenutku udesa sva deca su bila u vrtiću i u školi, tako da je izbegnuta veća tragedija.

Do teške saobraćajne nezgode došlo je kada je vozač “renoa”, koji se skretao iz Kosmajske u Jablaničku ulicu, velikom brzinom prošao kroz crveno svetlo na semaforu, udario u automobil koji mu je dolazio iz suprotnog smera, a zatim bez kočenja uleteo na autobusku stanicu i bukvalno digao u vazduh tri žene.


- Nije mi izgledao da je pijan. Pitao sam ga zašto je ovo uradio, na šta je on mene upitao: Da li sam nekog ubio? - kaže Miodrag Ćosić, jedan od očevidaca.

- Kada sam odgovorio da ne znam, ali da mislim da nije, strpao je dokumenta u džep i počeo da beži. Nije ni pogledao povređene žene koje su nepomično ležale na zemlji. Pozvao sam Hitnu pomoć i pokušao da pomognem još jednoj ženi koja je od prizora počela da povraća - kaže Miodrag dodajući da se “reno” kretao brzinom većom od 100 km na sat.

POVEZANE VESTI

Petak 23.09.2011. 08:04
Najebali su novinari kada Gamailo vidi ovaj demagoški naslov "Pregazio tri žene i pobegao". Jer,kao prvo, nije ih pregazio nego udario! Dušanka i Dijana su žene jer su spram godina sigurno udate,a Marija je devojka, što znači udario je u dve žene i devojku! Budaletini iz belog renoa oduzeti trajno dozvolu, sudski goniti dok ne isplati odštetu za pretrpljen strah i staviti ga u ćuzu za svaki slučaj.
Petak 23.09.2011. 09:29
e tako bahat moze da bude po Rakovici Zarkovu i ostalim naseljima po Bgd...da divlja da ne staje na crveno da ga bas briga kad nekog udari za povredjene...Znam samo kako bi ovde prosao...nadam se da je i kod nas zaziveo zakon pa ce doticni da zaboravi da je ikad bio vozac...Trebalo bi da uvedu i pravilo da se kao ovde staje na pesackom prelazu svaki put i propuste pesaci...u Srbiji me gledaju i pesaci i vozaci cudno kad to uradim...navikli jadni ljudi da mu prozujis na prelazu i predjes preko cipela maltene...Jadne ove zene, zelim im brzi oporavak....
Sreda 12.10.2011. 15:33
pobegao da se otrezni ili je tatin sin.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online