Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 22.09.2011.
02:51
Press A

Počela hapšenja "grobara"

Dvojica vođa grupe navijača Partizana koja sebe naziva "Zabranjeni" uhapšeni su zbog žestokih obračuna sa suparničkim "Alkatrazom" oko prevlasti na južnoj tribini stadiona u Humskoj, piše beogradski "Pres"!

Čija li će, na kraju, biti južna tribina...
 

Time se policija umešala u rat koji se već mesecima vodi među "grobarima", a kako navode u "Presu", očekuje se da uskoro "padnu" još neke istaknute vođe umešane u sukob.


Obračuni dve navijačke struje izmakli su kontroli prethodnih nedelja, a sve je kulminiralo upadima u stanove vođa, paljenjem njihovih automobila i maltretiranjem članova porodice.


Sve krenulo protiv Škendije

Izvor "Presa" iz policije kaže da su obračuni na "jugu" počeli kada je nekoliko istaknutih navijača Partizana pre nekoliko meseci izašlo iz zatvora.


- Oni su odmah organizovali manju grupu, kasnije je nazvavši "Zabranjeni", sa idejom da preuzmu južnu tribinu, na kojoj glavnu reč vodi navijačka grupa "Alkatraz". Prvi veći obračun dogodio se u julu, na utakmici Partizana sa Škendijom, kada su ovi navijači pokušali da preuzmu „bazu", kako navijači zovu južnu tribinu. Njih nekoliko je upalo na "jug" i odmah je došlo do tuče sa "Alkatrazom", ali su se brzo povukli. Nedugo potom došlo je do novog obračuna - rekao je sagovornik "Presa", i nastavio:


- Na utakmici sa Genkom na južnoj tribini došlo je do velike tuče između "Zabranjenih" i "Alkatraza". Ovaj put je na tribinu upalo mnogo više navijača, izbila je masovna tuča sa dosta povređenih, ali "Zabranjeni" opet nisu uspeli u nameri da preuzmu "jug".

Tražili deo "istoka"

Nakon toga je usledilo saopštenje navijačkih grupa "Saut femili", "Jang bojsi" i ostalih koji su okupljeni u koaliciji "Zabranjeni", u kojem su tražili da za sebe dobiju sektor na istočnoj tribini. Sa tim zahtevom ovi navijači su se obratili i generalnom sekretaru FK Partizan Darku Gruboru, međutim, pošto pojedine njihove vođe nisu prošle takozvanu bezbednosnu proceduru, njihov zahtev je odbijen.


U međuvremenu je predsednik kluba Dragan Đurić sazvao sastanak sa vođama navijačke grupe "Alkatraz" kako bi u dogovoru sa njima pokušao da reši problem.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.09.2011. 10:40
Izvor Press najvece populisticko tabloidno smece koje tendenciozno pise protiv Partizana, ali je njihova neobjektivnost i zuta tinta uocljiva i u svakom drugom tekstu. Na naslovnoj svaki naslov zavrsava uzvicnikom! Jedino je sreca sto stampaju mali format pa ne moze mnogo gluposti da stane na papir!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online