Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 20.09.2011.
12:47
Press A

Jociću oduzeto sedam stanova i 12 satova

Specijalni sud oduzeo je bivšem direktoru "Puteva Srbije" Branku Jociću sedam stambenih objekata, kao i 12 ručnih satova, među kojima i "Patek Filip", koji košta nekoliko desetina hiljada evra. Protiv bivšeg direktora "Puteva Srbije, njegove majke Radmile i još tri osobe Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu .

Osuđen na dve godine zatvora zbog falsifikovanja dokumentacije i prekoračenja budžeta od 200 miliona evra: Branko Jocić
 

Sin i majka zajedno optuženi

 

Branko Jocić, njegova majka Radmila, osnivač i vlasnik privatnog preduzeća "Rotijer" Dragan Pavlović, Marija Božić iz Paraćina, bivši direktor JP "Put Loznica" i Jocićev savetnik u "Putevima Srbije" Predrag Todosić su osumnjičeni da su zloupotrebili sredstva dobijena od Evropske banke. 

 

Oni se terete da su prilikom ugovaranja radova na sanaciji klizišta na području opština Krupanj i Loznica zloupotrebili sredstva dobijena od Evropske banke, neosnovano isplaćujući iznos od oko 43 miliona dinara privatnom preduzeću "Rotijer", za radove koje ono nije obavilo na sanaciji klizišta.

Specijalni sud doneo je rešenje kojim se od bivšeg direktora JP "Putevi Srbije" Branka Jocića i članova njegove porodice privremeno oduzima sedam stambenih objekata, kao i 12 ručnih časovnika, koji su u ličnom vlasništvu potpredsednika Nove Srbije, piše "Press".


Bivši direktor "Puteva Srbije" Branko Jocić i članovi njegove porodice poseduju imovinu koja je grubo procenjena na 700.000 evra. Rešenjem Specijalnog suda od 8. jula ove godine Jociću se privremeno oduzima stan u Petrovcu u Crnoj Gori, površine 41 kvadratni metar, koji je kupio 2005. godine dok je bio na funkciji, kao i kuća i plac u Velikom Gradištu. Od Jocićeve majke Radmile oduzet je stan od 91 kvadratnog metra u Đevđelijskoj ulici na Zvezdari, koji je za 130.000 evra kupila 2008. godine, kao i stan od 63 kvadrata u Loznici, plaćen 2,5 miliona dinara 2007. godine.

Za vreme dok je njen sin bio na javnoj funkciji majka Radmila je postala vlasnica i stana od 40 kvadrata u Šapcu. Od sinova Marka i Mateje, oduzet je stan od 107 kvadratnih metara, koji je plaćen 112.000 evra. A starijem Marku oduzet je i stan u Novom Sadu, površine veće od 90 kvadrata.

Sud je dao rešenje Direkciji za oduzimanje imovine da uđe u te objekte.

Skupoceni "Patek Filip" sat 

"Od Jocića se oduzima i 12 ručnih satova marke 'patek filip', 'žak leman', dva časovnika 'emporio armani', dve 'nautike', 'ženev', 's. oliver', 'master voč', 'festina', 'tiso' i 'ges'", navodi se u rešenju Specijalnog suda u Beogradu.

 
Sud je odbio zahtev da se Branku Jociću oduzme prsten s oznakom Jerusalim, kao i zlatnik sa žigom Geografskog fakulteta. Jocić i članovi njegove uže porodice svu imovinu su stekli dok je on bio direktor JP "Putevi Srbije" i bliski saradnik bivšeg ministra Velimira Ilića.

Jocić je uhapšen 9. marta zbog sumnje za primanje i davanje mita i od tada se nalazi u pritvoru. On se 14. septembra pojavio pred Apelacionim sudom povodom žalbe na presudu kojom je osuđen na dve godine zatvora zbog falsifikovanja dokumentacije i prekoračenja budžeta od 200 miliona evra. Apelacioni sud može da potvrdi, preinači ili ukine ovu presudu, i naloži novo suđenje.

Bivši direktor "Puteva Srbije", koji je tu dužnost obavljao kao kadar NS, bio je optužen, između ostalog, i da je falsifikovanjem dokumentacije umanjio ukupan iznos potrošenih sredstava u 2004. godini za oko 12,5 miliona evra, u 2005. godini za oko 86 miliona, dok je u 2006. godini "probio" budžet "Puteva" za 100 miliona evra.


Suđenje je počelo u julu 2009. godine i Jocić je od početka negirao optužbe, tvrdeći da je "sve radio po zakonu" i da je kompletnu dokumentaciju o sredstvima utrošenim na neplanirane situacije dostavio MUP-u Srbije. On je bio izričit da je za sve poslovne poteze u preduzeću imao saglasnost tadašnjih resornih ministara i Vlade Srbije. Izjavio je da je direktno kontaktirao sa tadašnjim ministrom za kapitalne investicije i šefom njegove stranke Velimirom Ilićem, ministrom finansija Mlađanom Dinkićem, a preko nadležnih službi i sa ministrom za ekonomske odnose sa inostranstvom Milanom Parivodićem.

Uskoković rekorder

 

Branislav Uskoković

Od bivšeg direktora Elektrodistribucije Beograd Branislava Uskokovića i članova njegove najuže porodice, Okružni sud u Beogradu u novembru 2009. godine privremeno je oduzeo tri zgrade, četiri kuće, dve kuće-lokala, četiri stana i jednu ciglanu. Uskoković je presudom Višeg suda u Beogradu, od jula ove godine, osuđen na tri godine zatvora.

Utorak 20.09.2011. 13:41
"Ko krade taj i ma, ko nema bolje da ga nema" "lepljivi prsti i pogledi cvrsti..." Uskokovicu privremno oduzete 3 zgrade, ciglana, ne pise koliko desetina stanova ima po Beogradu, kupili mu oni sto su trosili njegovu struju, placali racune. Sta to "privremeno oduzeto?" Sve se oduzima momentalno, ima kome bi trebalo itekako
Utorak 20.09.2011. 14:12
Nije poslušao šefa Velju pa da kraducka...OVAJ je bilo opasna zverka....ali nažalost uzeće mu samo jedan deo!! Ima OVAJ sigurno još....doooobro sakriveno u nekoj banci na Kajmanskim ostrvima.... A koliko taaakvih ima??..Previše za ovaj ojadjen narod...E a mene jure kontorolori što se švercujem u gradskom :DDDD NEĆU DA PLAĆAM KARTU!!! I NEMAM!!! A I DA IMAM, ODAKLE MI!!
Utorak 20.09.2011. 21:32
"On je bio izričit da je za sve poslovne poteze u preduzeću imao saglasnost tadašnjih resornih ministara i Vlade Srbije. Izjavio je da je direktno kontaktirao sa tadašnjim ministrom za kapitalne investicije i šefom njegove stranke Velimirom Ilićem, ministrom finansija Mlađanom Dinkićem, a preko nadležnih službi i sa ministrom za ekonomske odnose sa inostranstvom Milanom Parivodićem."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online