Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 14.09.2011.
13:51 >> 14:56h
mondo.rs A

Bajići ne veruju da im je sin "monstrum iz čepelske šume"

Porodica Bajić iz Bačkog Gradišta je šokirana vešću da je njihov sin Dragan uhapšen u Mađarskoj pod sumnjom da je s tamošnjim parom beskućnika pljačkao i ubijao ljude na dunavskoj adi Čepel, južno od Budimpešte.

Iskopavanje posmrtnih ostataka žrtava na adi Čepel
 

Ukućani su potvrdili da se zaista radi o njihovom 38-godišnjem sinu i bratu, o čemu su u utorak i zvanično obavešteni od strane mađarskih organa.


Roditelji, sestra i sin teško mogu da poveruju da je to učinio Dragan, a ekipi Radiotelevizije Vojvodine su rekli da im je žao ako je sve istina, ali se bar raduju što je živ jer od 2006. nisu imali nikakve informacije o njemu.

"Tukle ga i devojčice"

Majka je tvrdila da njen sin nikada nije bio nasilan, i da su ga, naprotiv, čak "i devojčice tukle". Navela je da je njen sin rezbario u drvetu i crtao ikone, a na grudima ima istetoviran like Draže Mihailovića, koji je uradio dok je bio u zatvoru.


Mađarska policija je pre mesec dana uhapsila bandu beskućnika, koji su u čepelsku šumu, poznatu kao dudara, namamljivali poznanike i posetioce obližnjih kafana, potom pljačkali, a neke i ubijali.


Jedan od opljačakanih, zakopan u raku do vrata, uspeo je da se izvuče i o svemu obavesti policiju, prenosi RTV.


Mađarski mediji su za glavnog vođu govorili da je Srbin, potom je on sam policiji rekao da je Makedonac, i to Aleksandar N, a pošto je imao četiri vrste lažnih dokumenata trebalo je vremena da se utvrdi njegov pravi identitet, prenosi RTV. Pomoć je, kako navode u Nacionalnom istražnom birou, stigla od Interpola.

Potvrđen identitet osumnjičenog

Portparol Nacionalnog istražnog biroa (NNI) Laslo Barta potvrdio je navode mađarskih medija da je glavni osumnjičeni za seriju zločina na dunavskoj adi Čepel, južno od Budimpešte, srpski državljanin Dragan Bajić (38). Prema njegovim rečima za Bajićem je u Srbiji izdata poternica zbog više krađa.


Barta je istakao da se Bajić i Janoš Č. sumnjiče za ubistva i pljačke, dok se ostalih pet, koji se, takođe, nalaze u pritvoru, terete samo za krađe.


Tela četvorice ljudi iskopanih iz zajedničke rake u dudinjaku severnog dela ostrva još nisu identifikovana, ali se veruje da su u pitanju beskućnici koje niko ne traži. Traga se, nastavio je portparol, a prenosi "Mađar hirlap", za još dvojicom nestalih is Bajićevog okruženja, od kojih je jedan muškarac iz Diošda, naselja južno od Budimpešte.


Mađarski mediji, inače, danas opštirno prenose napise iz srpskih glasila o "monstrumu" iz Bačkog Gradišta. Navodi se da Bajić nikada u životu nije radio, da se oduvek bavio kriminalom, zbog čega je još kao 18-godišnjak dospeo u popravni dom u Valjevu. Kasnije je izdražavao kaznu u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, pa u Zrenjaninu odakle je pobegao i ilegalno ušao u Mađarsku.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.12.2011. 11:32
otac...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online