Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 13.09.2011.
19:38
Beta A

"Čekam da se suočim sa Bagzijem"

Član Zemunskog klana Miloš Simović izjavio je danas da je pre Zvezdana Jovanovića, koji je ubio premijera Zorana Đinđića, za to ubistvo "bio namenjen neko drugi", ali je odbio da navede ko.

Miloš Simović čeka da se suoči sa Bagzijem

"Zvezdan je pričao da je to uradio zbog patriotizma, a ja znam neku drugu istinu. Posle mog suočenja sa Jovanovićem biće sve jasnije", rekao je Simović na ponovljenom suđenju za ubistvo Đinđića pred Specijalnim sudom.

Simović je rekao da je vodio Jovanovića u zgradu u Birčaninovoj ulici na mesto sa kojeg je ubica trebalo da puca kako bi Jovanović proverio to mesto.

"Nisam ja tražio lokaciju u Birčaninovoj, ali stoji da su išli kod te gospođe i ulazili kod nje, i ja sam bio tamo. To je bila mansarda, a ne stan, a Jovanović je daljinometrom izmerio razdaljinu do ulaza u zgradu Vlade", rekao je Simović.

On je dodao da su ulaz broj pet u zgradu Vlade, ispred kojeg je Đinđić ubijen, članovi klana zvali "mala vrata".

Jovanović je, prema pravosnažnoj presudi, Đinđića ubio hicem iz Ulice Admirala Geprata 14.

Simović je naveo da prilikom povratka Đinđića sa Kopaonika nije bio planiran atentat kod Bubanj potoka, ali da je Jovanović bio prisutan na toj lokaciji "za slučaj da se nešto ukaže". "Premijer se, međutim, ne ubija slučajno", rekao je Simović.

Simović je naveo da se posle ubistva Đinđića, 12. marta 2003. godine, krio u Beogradu, do maja ili jula te godine, ali je odbio da "za sada" kaže gde se krio.

Sudsko veće Specijalnog suda kojim predsedava sudija Velimir Lazović zatim je isključilo javnost radi čitanja iskaza ubijenog svedoka saradnika Zorana Vukojevića Vuka.

Simović i Sretko Kalinić pravosnažno su osuđeni za učešće u ubistvu Đinđića na po 30 godina zatvora, a sud im je odobrio ponovljeno suđenje, jer im je suđeno u odsustvu.

Oni su uhapšeni početkom juna 2010. godine, posle međusobnog obračuna u Zagrebu u kojem je Simović teško ranio Kalinića iz pištolja.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.09.2011. 22:04
nakaradni Cetnicki Vojvoda Tomo Nikolic je naredio ubistvo srpskog rodpljuba Djindjica stavio u sojoj dugackoj listi slovo "Z" ispred Djindjicevog imena kao i njegov cica Draza koji je klao vise rodoljuba srba nego li je svaba streljao..."Tomo Nikolic 23 februara 2003 "Ako neko od vas u iducih mesec ili dva vidi Zorana Djindjica porucite me da je i Tito pred smrt ima problema sa nogom" i sta tu treba vise da se dokaze odmah hapsenje i da nikada ne vidi svetlo dana ovaj prgavi cetnik, naravno da su Kostunica i Nebojsa Covic tu bili glavni kordiantori
Sreda 14.09.2011. 08:22
Kako se u istražnom postupku ne ispituje ko je sve dolazio kod Spasojevića i Lukovića u Šilerovu, šta je tamo radio i da li je u zločinu učestvovao "iznutra ". Zašto se ne ispita gde su video trake koje su "Kum " i "Šiptar" snimali sa izvesnim licima u izvesnim situacijama da se osiguraju. Zašto se ne ispita zašto je kuća srušena da ne ostane nikave šanse za nalaz DNK na čašama flašama, posteljini i peškirima. Zašto se ne ispita ko je mučio Vukojevića do smrti da bi otkrio gde je sakriven deo video materijala. To su "detalji" veliki kao šifonjer, a oni raspredaju kako je Zveki merio odstojanje daljinomerom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online