Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 13.09.2011.
11:26
Alo A

Monstrum iz Budimpešte ipak Srbin

Mađarska policija konačno je posle mesec dana identifikovala ubicu koji je na dunavskom ostrvu pored Budimpešte sa mađarskim bračnim parom pljačkao svoje žrtve a potom ih žive zakopavao. Kako je objavio "Alo!", utvrđeno je da se radi o srpskom državljaninu, izvesnom Draganu Bajiću (38) iz Bačkog Gradišta.

Mađarska policija iznosi tela koja su pronađena na Adi Čepel

"Posle tačno 30 dana misterije ko je uhapšeni mladić i čiji je državljanin, policija iz Budimpešte juče je obavestila našu ambasadu da je na osnovu DNK analize utvrđeno da je ipak reč o Srbinu. Dragan je u Srbiji osuđivan 10 puta, i to mahom zbog falsifikovanja i krađe automobila", rekao je izvor u vrhu MUP-a.


Dragan je mađarsku policiju doveo u zabludu jer je govorio srpski, za sebe je tvrdio da je po nacionalnosti Makedonac, a imao je originalna dokumenta na ime Aleksandra Menceva (39), osobe koja je inače mađarski državljanin.

Stravični zločin otkriven je kada je sa bračnim parom iz Budimpešte opljačkao i živog zakopao Rumuna M. M. (31), koji je 11. avgusta, iako vezanih ruku, uspeo da se izvuče iz rake u šumi rečnog ostrva Ada Čepel i da se spase.


Prekopavanjem terena u naselju u kojem uglavnom žive beskućnici otkrivena su još četiri leša, stara između jedne i četiri nedelje, kao i tri ljudske lobanje, stare nekoliko meseci.


Mađarski mediji su posle hapšenja prvo objavili da je ubica srpski državljanin, što su zvaničnici demantovali. Rumun koji se spasao tvrdio je da je mladić Srbin, dok je osam pripadnika bande pljačkaša, koji su naknadno uhapšeni, govorilo da je čak bio i pripadnik "Arkanovih tigrova" i da je zahvaljujući iskustvima sa ratišta poznavao tehnike sahranjivanja živih ljudi. Ispostavilo se da je mladić priču o "Arkanovim tigrovima" izmislio da bi sebi podigao ugled među bandom beskućnika.

Mediji su potom objavili da je reč o Mađaru Laslu V. iz Vojvodine, koga Srbija potražuje zbog ratnih zločina, što je takođe demantovano. Mladić se zatim opet poigrao s policijom s dokumentima mađarskog državljanina Menceva i tvrdnjom da je Makedonac. Draganov identitet, međutim, pre nekoliko dana nesumnjivo je razotkriven.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.09.2011. 12:28
Колика помпа око тога,а нико не обраћа пажњу на његове сараднике који су једнако криви.Опет је пропаганда на делу која има за циљ да представи србе у најгорем светлу.
Utorak 13.09.2011. 16:17
Манијаку треба осудити нај стржом казном!!!
Utorak 13.09.2011. 21:55
Dragan Bajic? A pre su pisali da se zove Laslo? Mozda se i radi o Srbinu,ali mozda je i Rom? Moj tata lepo kaze da su mediji najvece zlo jedne drzave.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online