Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 13.09.2011.
03:45
B92 A

Bombaški napad u ulazu stambene zgrade na Novom Beogradu

U eksploziji koja se dogodila u ulazu zgrade u Ulici Otona Župančića 45 na Novom Beogradu, povređene su tri osobe, rekla je portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura.

Silina eksplozije mnoge komšije podsetila na NATO bombardovanje
 

Povređeni su mladić i devojka koju su u tom trenutku bili u ulazu, kao i žena koja je iznosila smeće. U eksploziji nije bilo poginulih, a povređeni su preveženi u Klinički centar. Policija je obezbedila mesto događaja.

"Povređene osobe su Dalibor Đurić '82 godište iz Kotora, koji navodno živi u zgradi. Drugo lice je Nataša Grujičić '81 godište i Ljubica Janković '43 godište.", rekao je za B92 Stevan Bjelić, načelinik uprave beogradske policije.

Kako je dodao, tek će biti utvrđeno da li je u pitanju bomba ili neka druga eksplozivna naprava.

Prema rečima stanara zgrade povređeni Đurić i Nataša Đuričić su u vezi, a Kotoranin se povezuje sa crnogorskom mafijom. Kako je objavio RTS on je pre šest godina teško ranjen u uličnom obrčunu u Kotoru.

Zamenik načelnika Odeljenja za krvne delikte u Upravi kriminalističke policije Vlastimir Vulikić rekao je da policija ima sve detalje o napadu.

"Što se tiče oštećenog, ispostavljen je jedan račun za ranija nedela. Na žalost, svi ti računi se ispostavljaju u Beogradu, jer grad pruža sve one uslove za bavljenje kriminalom i skrivanje", rekao je Velikić i dodao da je ovaj račun "trebalo da bude isporučen u Kotoru". 

Prema rečima stabara blokova na Novom Beogradu eksplozija je bila toliko jaka da su komadi stakla leteli i do 50 metara dalje, a detonacija se osetila i kod tržnog centra "Fontana".

"Eksplozija je bila strahovita. Kada sam sišao u hodnik zatekao sam stravičan prizor. Mladiću je noga bila raznesena od kolena na dole, a devojka je ostala bez stopala", rekao je jedan od stanara. On dodaje da je devojka bila u svesnom stanju i telefonom je pozvala oca kako bi mu ispričala šta se desilo.

Prema nezvaničnim informacijama, nepoznata osoba, starosti oko 25 godina, detonirala je eksplozivnu napravu u holu zgrade, a zatim pobegla u nepoznatom pravcu, saznaje "Blic".

Policija je ogradila ceo kraj i stanarima koji su izašli da vide šta se dešava ne dozvoljavaju da priđu bližu uz obrazloženje: "Možda ima još neka bomba".

Direktor policije Milorad Veljović rekao je za Novi magazin da su u eksploziji povređene tri osobe i da je jedna životno ugrožena.

Načelnik Uprave policije MUP-a Srbije Mladen Kuribak rekao je za Novi magazin da su ekipe na terenu i da će naknadnim proverama biti utvrđeno da li u toj zgradi stanuje neka od bezbednosno "interesantnih osoba".

Eksplozija u kojoj su povređene tri osobe dogodila se svega nekoliko dana posle dvostrukog ubistva u Zemunu.

Utorak 13.09.2011. 08:34
Izgleda da su klinci iz kraja opet "češljali" po DIY portalima, a možda je pala i neka ucena prema kućnom savetu pa mu ovo troje nesrećnika dođu kao kolateralna šteta. U svakom slučaju niko pametan!
Utorak 13.09.2011. 10:20
Možda je neki ljubomorni manijak. Kada ga nađu treba kao u Iranu što su oslepeli onoga što je je oslepeo devojku kiselinom. Da odseku jednu potkolenicu, a na drugoj nozi stopalo pa neka živi sa tablom "ja sam ovo uradio drugima ".
Utorak 13.09.2011. 13:13
Shiptogorci rokajte kod kuce a ne da ovde ubijate neduzno stanovnistvo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online