Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 11.09.2011.
16:16
Vestionline A

Pokradeni Srbi povratnici u selo Drenovac kod Kline

Nepoznati počinioci su u protekla četiri dana ukrali devet hidrofora, a u više navrata pokusali su nasilno da uđu u obnovljene kuće u kojima žive Srbi povratnici u selu Drenovac, kod Kline, rekao je danas predstavnik Srba povratnika u toj opštini Nenad Stošić.

On je kazao da su prošle noći nepoznati nasilnici pajserima pokušali da provale u njegovu obnovljenu kuću u kojoj živi sa suprugom, kao i u kuće povratničkih porodica Savić i Blagojević, a da su pre dva dana provalili u kuću Voje Stepića dok
je bio kod komšije.

Foto: Ilustracija

On je rekao da su o svemu obavestili policiju, Kfor i opštinsku i kosovku kancelariju za povratak raseljenih u opštini Klina, a da je policija jutros na njihov poziv došla i obavila uviđaj. Stošić je kazao da su povratnici uplašeni zbog učestalih krađa i
pokušaja upada lopova i nasilnika u obnovljene kuće u kojima žive.

On je naveo da povratnici 48 sati nemaju struju, a da nema ni vode, jer je devet hidrofora ukradeno. Stošić je rekao da povratnicima jedan Albanac koji u blizini ima
prodavnicu pomaže da kupe vodu za piće i druge potrepštine. Portparol regionalne kosovske policije u Peći Zećir Keljmendi potvrdio je agenciji Beta da je u vezi sa krađom u Drenovcu obavljen uviđaj i da se za počiniocima intenzivno traga.

On je kazao da će policijske patrole češće obilaziti Srbe povratnike u Drenovcu, kao i u drugim povratničkim selima. Prema rečima predstavnika Srba povratnika u selo Drenovac Nenada Stošića, kosovsko Ministarstvo za povratak u tom selu obnovilo je sedam kuća u koje se 7. septembra vratilo sedam srpskih porodica, odnosno 15 raseljenih Srba koji su od 21. juna bili smešteni u zajedničkom smeštaju u selu Vidanje gde su čekali da njihove kuće budu obnovljene.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.09.2011. 16:56
Gde je sada EULex policija, Kfor i ostala bagra sa zapada da uhvati počinioce...nema ih, kada su Srbi u pitanju i zločini koji se sprovode dan danas ˝istraga je u toku˝ ali kada jednog šipca ubiju i to ko zna ko, a šipci okrive Srbe kao dežurne krivce onda isti ti zapadnjaci blokiraju sela i opštine da bi uhvatili i priveli ˝ pravdi ˝ Srbe, oni su odmah saznali kako se zovu ti Srbi, koji broj cipela nose... Bagra ste vi zapadnjački divljaci, bili ste i ostali BAGRA!
Nedelja 11.09.2011. 19:50
Drzati uvek skriven i napunjen mitraljez sa nekoliko rucnih pod krparom, pazljivo minirati imovinu koja se krade, jeste naporno i rizicno ali se isplati. Za miseve misolovka, za siptare sve nabrojano
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online