Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 10.09.2011.
05:29
Alo! A

Besni vučjaci izujedali dete!

Devetogodišnja Sandra Jadžić iz naselja Dautovac kod Užica teško je povređena preksinoć kada su je nedaleko od kuće, dok se sa drugaricom vraćala iz škole, presrela i izujedala dva napuštena vučjaka.

Iz čeljusti razjarenih pasa koji su devojčici krvoločno kidisali za vrat i vukli je po putu, Sandru su izvukle dve komšinice koje su se našle na mestu događaja.

Foto: Arhiva
 


- Celu noć je preplakala, držala me je za ruku i stalno ponavljala: “Mama, oni bi me pojeli da nije bilo onih teta!“ Ne smem ni da zamislim šta bi se dogodilo da se te dve žene nisu zadesile na putu dok su psi cepali moje dete - jecala je Antonela Jadžić, Sandrina majka.


Vučjaci su njenoj ćerki naneli dve duboke rane koje su lekari užičke bolnice bili primorani da dreniraju - jednu iznad levog kolena, drugu iznad članka desne noge. Pri tom, devojčica je zadobila i više ujeda po rukama. Nakon ukazane pomoći, poslata je na kućno lečenje.


Napad posle škole

Sandra Jadžić i njena drugarica Milica Lazić su preksinoć oko 18.30 na stanici u naselju Bela zemlja izašle iz autobusa kojim su se vraćale iz škole, a zatim odatle pešice nastavile prema Dautovcu. Nekoliko stotina metara dalje, spazile su jednog vučjaka na ulici i drugog iza ograde u obližnjem dvorištu.


- Ovaj što je bio na putu se zaleteo prema meni dok je onaj drugi preskočio ogradu i napao Sandru. Skočio joj je pravo za vrat, ali, srećom, samo joj je strgao džemper koji je nosila preko ramena. Ja sam bila pribrana, skinula sam jaknu i počela da mašem, pa sam tako oterala psa koji je mene hteo da ujede. Pobegao je od mene, a onda su oba opkolila Sandru. Oborili su je na put. Bespomoćno je zapomagala dok su je grizli po rukama i nogama - pričala nam je Sandrina drugarica Milica Lazić.


Komšinice spasle devojčicu

Tada su se pojavile dve komšinice. Spazivši vučjake kako po asfaltu vuku devojčicu, potrčale su ka njima.


- Malaksalo dete obliveno krvlju dozivalo je majku dok ju je jedan pas vukao za nogu, a drugi pokušavao da je ščepa za vrat. Moja komšinica Lenka i ja smo brže-bolje s jednog oraha odlomile veliku granu i počeli da tučemo pse. Postajali su sve agresivniji! Gledala sam svojim očima kako razjarene zveri cepaju dete na metar ispred mene. Uspele smo da je istrgnemo iz njihovih čeljusti, uzele devojčicu u ruke i pobegle ulicom - svedoči Snežana Radosavljević iz Dautovca.


Sandra Jadžić je juče ujutru sa ocem Zdravkom ponovo bila u bolnici gde su joj previli rane.


- Bilo je strašno. Noge su me bolele i mnogo sam plakala. Kada me je jutros tata povezao u bolnicu, prvo što sam videla bio je jedan od ona dva grozna psa. Stajao je nedaleko od moje kuće - kaže mala Sandra.


Šinterska služba “Zoo-higijena“ iz Požege uhvatila je juče oba vučjaka i još pet pasa koje je zatekla u ovom kvartu. Kako je ispričao jedan od radnika “Zoo-higijene“, vučjaci su tokom “privođenja“ bili veoma agresivni.

POVEZANE VESTI

Subota 10.09.2011. 10:59
Volim pse i zgrazavam se kad ih neko unakazi ali pse koji kidisu na ljude i decu i koje je u stanju da uradi ovako nesto treba ubijati bez milosti. Osnovno pravo coveka u jednoj drzavi je da se slobodno i bezbedno krece ulicom i takva drzava ako nije sposobna samo to da obezbedi gradjanima treba da propadne. Gde su sada pripadnici udruzenja za zastitu zivotinja?
Subota 10.09.2011. 11:01
Nekada nijje bilo bezbedno ici sumom zbog vukova a sada je ici sumom mnogo sigurnije nego otici do skole.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online