Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 07.09.2011.
15:35 >> 17:02h
Vestionline, Mondo A

Medved ubio ženu ispred restorana

Medved, koji je bio zaštitni znak u etno selu Tiganjica, u blizini Stajićeva, usmrtio je ženu koja ga je hranila, preneli su mediji.

Foto: Ilustracija

Veronika Starčev (55) ušla je oko 13 časova u kavez da, kao i obično nahrani medveda, koji već petnaest godina živi etno-kompleksu Tiganjica na desetak kilometara od Zrenjanina, javlja RTS.

Iz za sada nepoznatih razloga, medved ju je napao i nije hteo da je pusti dok god je davala znake života.

Gosti koji su sedeli u obližnjem restoranu "Trofej" čuli su jauke i pozive u pomoć nesrećne žene i pritrčali kavezu. Oni kažu da su pokušali da medveda odvoje od žrtve, bacali su kamenje i druge predmete u kavez, ali nisu uspeli da mu skrenu pažnju.

Policija je uskoro stigla na mesto nesreće, ali je Veronika Starčev već bila mrtva. Policajac je hicem usmrtio razjarenu životinju.

Zrenjaninska policija još nije izdala saopštenje povodom događaja, a prema informacijama policija i istražni sudija su na licu mesta, ali nisu želeli da daju izjave.

Medved koji je čuvan u Tiganjici nazvan je Miša i u etno selu živi od trenutka kada je tu usvojen kao meče. Početkom 2004. godine medved je kandžama povredio četrnaestogodišnjeg dečaka koji je preskočio drvenu ogradu, približio se metalnom kavezu, proturio nogu kroz rešetke i pokušao da probudi medveda.

Sreda 07.09.2011. 17:27
Zar se mecki u kavez ulazi, posebno onoj koja je vec napadala ljude?
Sreda 07.09.2011. 16:06
Strasno :-(((( Znam taj restoran,lepo je uredjen,postoji i njihova internet stranica,gde doslovce pise da je glavna atrakcija u dvoristu restorana,medved Misa koga je odgajila porodica Ostojin (gazde restorana) Pitanje je da li je po zakonu sto su drzali medveda?
Četvrtak 08.09.2011. 09:07
Sad kad je jedna zena ubijena moze se samo eto pricati i nagadjati kako se to desilo...Najverovatnije neopreznost i lezernost...kao ja to radim godinama...meda me poznaje...a vlasnik je navikao na to i nije obracao paznju...Hoce da imaju atrakciju da zabave goste a da li su napravili sve po propisu za drzanje divlje zivotinje...ona ne moze da se pripitomi...da li je to njima bilo jasno?.Videla sam u ZOO vrtu i kod nas i u Evropi da kad ciste kavez zivotinju izoluju u drugi..radnici su zasticeni..a ovde se ulazilo ko u tor gde se hrane ovce ocigledno...Zao mi je jadne zene, sekund nepaznje kostao je zivota a ljude koji su pokusali da pomognu u soku i sa neizbrisivom slikom uzasa ispred sebe..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online