Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 01.09.2011.
17:26
Blic A

Devojčicu koja je pobedila razbojnika čuvaju drugari iz kraja

Ponosna sam na svoju devojčicu što je baku odbranila od pljačkaša. Ali bojim se za svoje dete, mislim samo o tome šta ju je sve moglo snaći, kako ju je razbojnik mogao povrediti.

Od kada su čuli šta se desilo deca iz kraja ne ostavljaju samu ni malu heroinu ni baku

Majka devojčice koja je na Limanu spasla baku od razbojnika i vratila joj otetu torbu, nada se da će njena ćerka uskoro moći slobodno da se šeta ulicom jer ju je strah od razbojnika. S druge strane, novosadska policija je navela da traga za razbojnikom koga je pobedila osmogodišnjakinja.

Dok priča o događaju i njegovim posledicama, majka hrabre jedva zaustavlja suze. Zahvalna je što je njeno dete iz okršaja sa razbojnikom izašlo samo sa čvorugom. I vrlo je svesna toga da je sve moglo drugačije da se završi. Pritom je u bakinoj torbi najvrednija bila - lična karta.

Šutanovac: Budući specijalac


Ministar odbrane Dragan Šutanovac oduševljen je postupkom hrabre devojčice.
"Budući pripadnik Specijalne brigade ovako rešava problem", napisao je na svom nalogu na Tviteru ministar Šutanovac.

 

Policija: Deco, ne pokušavajte da budete heroji 


U novosadskoj policiji kažu da ne pamte slučaj da je osmogodišnje dete uspelo da se suprotstavi fizički daleko većoj i jačoj osobi i pri tome još i da spreči krađu.
"Ova devojčica postupila je vrlo hrabro, ali decu ne treba podsticati da čine takve stvari. Niko ne treba da gubi iz vida da je sve moglo da se završi sa težim posledicama", upozoravaju iz novosadske policijske uprave.

"Ćerka nije ni bila svesna vrednosti torbe. Branila je baku, koja je njen idol. Ni sama ne verujem kako se usudila da potrči, da je razbojnik udari i da ponovo ustane sa zemlje i otme tu tašnu... Sreća pa je samo jednu čvorugu zaradila i nema drugih povreda. Snimali smo i glavu u Dečjoj bolnici", priča majka devojčice dok po ko zna koji put ponavlja molbu da sakrijemo njeno ime i prezime jer bi razbojnik mogao da je potraži.

Majka objašnjava da svojoj deci nikada nije ograničavala kretanje. Kaže, ne želi ni sada. "Strahujem za nju i najradije bih je u kući zadržala, ali danas počinje škola", kaže majka koja ne može da se otme utisku da bi pojavljivanje u javnosti možda ugrozilo i njeno drugo dvoje dece.

Malena heroina, dan i po od herojskog gesta, prilično je uplašena i nevoljna za razgovor. Sa zakašnjenjem je postala svesna svega, ali ipak - i dalje se najviše plaši za baku. Već je bila na razgovoru kod psihologa, koji joj je predložio da na tu priču stavi tačku dok se situacija ne stiša i ona ne sredi utiske.

Ali staviti tačku na takav događaj nije lako, pogotovo kada su svi mališani iz kraja počeli da slave svoju hrabru drugaricu. Od preksinoć desetak klinaca ne izbija iz dvorišta, baku i devojčicu prate u korak, ne dozvoljavaju im da ostanu same.


"Još te večeri, kada su čuli i videli šta se događa, drugari su otrčali do bake i devojčice i pomogli im da dođu kući. Od tada u stopu ih prate i ponosna sam na sve njih", otkriva majka male novosadske heroine.

Izvor "Blica" u novosadskoj policiji napominje da njegove kolege tragaju za mladićem starim oko 18 godina, koji je osumnjičen za pokušaj razbojništva u kome ga je osujetila osmogodišnjakinja. Slučaj vodi Odsek za razbojništvo, a protiv osumnjičenog, kada bude uhvaćen, biće podneta krivična prijava za drsku krađu. 

Podsetimo, devojčici i njenoj 66-godišnjoj baki koje su izašle u večernju šetnju pritrčao je lopov i oteo torbu. Devojčica je potrčala za razbojnikom, a on ju je odgurnuo zbog čega je dete palo i udarilo glavu o beton. Devojčica se podigla, nastavila da trči, stigla ga i uspela da mu otme torbu. Napadač je pobegao, a devojčica se vratila baki.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.09.2011. 18:01
"biće podneta krivična prijava za drsku krađu." a napad na maloletno dete ?
Četvrtak 01.09.2011. 18:42
Neka je cuvaju roditelji a ne drugari od 8 godina iz kraja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online