Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 28.08.2011.
14:49
Vestionline A

SRS: Hag opstruiše Šešelja

Haški tribunal opstruiše finansiranje odbrane predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, tvrdi šef pravnog tima za odbranu Šešelja Zoran Krasić.

Tužilaštvo nije uspelo ništa da dokaže: Zoran Krasić

On je na konferenciji za novinare rekao da lider radikala traži da se obezbede uslovi za izvođenje njegove odbrane, ali da u Haškom tribunalu ne postoji spremnost da se Šešelju omogući fer i pravičan postupak.

"Šešelj traži da se njegova odbrana finansira od prvog dana njegovog boravka u Haškom pritvoru 24. februara 2003. godine, ali u Tribunalu opstruišu finansiranje njegove odbrane", rekao je Krasić.

Prema njegovim rečima, u Haškom tribunalu su planirali da se suđenje Šešelju zavši 2012. godine, a postoji i mogućnost da se postupak odmah okonča uvodnom i završnom rečju Šešelja , ali to "Tribunalu ne odgovara".

Krasić je dodao da je pitanje da li Šešelj treba da izvodi odbranu jer tužilaštvo nije uspelo ništa da dokaže.

On je ukazao da Šešelju nije dozvoljeno da sa svojih 10 svedoka ostvari kontakt, pre nego što se pojave u sudnici i da je uz to lideru radikala, koji se 102 meseca nalazi u pritvoru, prekršeno i pravo na suđenje u razumnom roku.

U Haškom tribunalu će, dodao je Krasić, u oktobru ponovno biti održana statusna konferecija posvećena suđenju Šešelju, kada će takođe biti reči o izveštaju prijatelja suda o pritiscima na svedoke koje su, kako je rekao, vršili pojedini predstvanici tužilaštva.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti, povredu ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i BIH od 1991. do 1993. godine.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.08.2011. 15:01
Da on samo prezivi ovu golgotu demona i da se vrati u zemlju.To bi bio uspeh svih pravedni ljudi.Nek mu Bog podari snagu i dobro zdravlje,pameti ima na pretek snaci se se on.
Nedelja 28.08.2011. 15:43
Nema tu šta da se mnogo mudruje. Biljana Plavšić, kao direktno na položaju da vedri i oblači, posle sopstvenog priznanja da je učestvovala u zajedničkom zločinačkom poduhvatu, dobila 11 godina i posle 8 godina puštena kući. Analogno tome, Šešelj bez ikakve formalne vlasti deluje kao pesnik. Posle svoje završne reči, izlazi kao slobodan čovek i tu Boga drugoga nema. Kada Voja dođe bićemo u govnima, ali ćemo bar da obradimo bubrege žutocrvenim glodarima to je sada jedina volja naroda u Srbiji.( lopata Crna Reka ). Nemoj da bi neko doneo onu spravu doktora Giljotena u Beograd slučajno kada Šešelj krene. Ima konopaca dovoljno.
Nedelja 28.08.2011. 15:27
Ma i Seki je vise smorio,treba mi on onaj stari Radikal koji je govorio stvari tipa tih i tih nece vise biti,ako b udu napali drzavu Srbiju,ojhaaa!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online