Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.08.2011.
08:39
Press A

Saša mi je pre pogibije rekao da ljubim decu

Maja Aleksić, udovica Saše Aleksića (50), vlasnika poznatog beogradskog splava " BG Trokadero" koji je poginuo vozeći motor u centru Beograda, kaže da njen suprug nikada nije divljao, niti vozio sa gasom do daske!

Saša Aleksić

Ona u ispovesti za beogradski "Pres" navodi da je poslednji put razgovarala s mužem sat vremena uoči nesreće i da joj je on poručio da je voli i da poljubi decu sa kojom je bila na letovanju.


- Sa mužem sam se čula neposredno pre nesreće, rekao je da me voli i da poljubim decu. U času kada je poginuo naš sin je stalno pitao: "Gde je tata" - rekla je Maja Aleksić.


Nesreća se dogodila u utorak, oko 9.30 u Karađorđevoj ulici, u blizini Brankovog mosta, kada je Saša Aleksić vozeći motocikl "suzuki" ka Kalemegdanu, iskliznuo sa šina i podleteo pod kamion koji mu je dolazio u susret. Njegova saputnica, menadžerka splava Isidora Jakovljević (20), podlegla je povredama u Urgentnom centru nekoliko sati kasnije.


Deca predosetila nesreću

Udovica nekadašnjeg šefa izbornog štaba Demokratske stranke kaže da joj je telegram saučešća prvi poslao Veselin Jevrosimović, vlasnik kompanije "Komtrejd", ali da su joj najveću podršku pružili članovi porodice i kumovi.


- Strašna vest o pogibiji muža zatekla me je na letovanju u Crnoj Gori. Na moru sam bila sa starijim sinom iz prvog braka i mlađim, koga sam dobila u braku sa Sašom. Čuli smo se telefonom u 8.30 sati. Kratko smo razgovarali i Saša mi je rekao da me voli. Posle razgovora mi je poslao poruku i u njoj napisao: "Poljubi decu. Ljubim te, jedva čekam da vas vidim." Nedugo posle našeg razgovora, naš sin se unervozio i neprekidno je zapitkivao: "Gde je tata, gde je tata?" Stariji sin je uoči ove tragedije, tri dana zaredom, pitao: "Gde je crkva" i prstom pokazivao na jedan hotel sa zastavom, govoreći da je to crkva. Kao da su predosetili nesreću - kroza suze govori Maja Aleksić.


Ona kaže da je Saša bio siguran vozač i da nikada nije jurio prevelikom brzinom.


Nisu mi dali da ga vidim

- Saša je voleo vožnju motorom, ali nije bio od onih koji su divljali. Svi ga znaju kao iskusnog vozača. Nesreća se dogodila jer mu je zadnji točak skliznuo sa šina. Voleo je muziku i šalu. Uživao je da sedi na splavu "Trokadero." Bili smo srećni i zadovoljni. Svi su nam se divili, govoreći da smo zaljubljeni kao deca - kaže udovica nastradalog Aleksića.


Maja još ne može da poveruje da je Saša stradao u stravičnoj nesreći i da ga više neće videti.


- Htela sam da se oprostim od Saše čim sam doputovala, ali mi nisu dali da ga vidim. Sve se nadam da će se pojaviti na vratima - jecajući govori Maja Aleksić.

Aleksić je iza sebe ostavio dve ćerke iz prvog braka, dok iz drugog sa suprugom Majom ima sina. Sahrana je zakazana u petak u 14.30 na groblju Orlovača. 

Isidora mi je bila kao ćerka

Maja Aleksić kaže da je bila veoma bliska sa Isodorom Jakovljević, koja je poginula na motoru zajedno sa Sašom. Ona nam je otkrila da ju je lično postavila za menadžera kluba "Trokadero".

- Isidora mi je bila kao ćerka. Imala je porodičnih problema i htela sam da joj pomognem. Ja sam je postavila za menadžera kluba i upisala na fakultet. Stalno smo se smejale i šalile zajedno. Kobnog dana je trebalo da diplomira i dogovorile smo se da slavimo kada se vratim s mora - rekla je Maja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online