Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 21.08.2011.
13:40
Blic, Alo A

Ispovest žrtve sa Beer festa

Osamnaestogodišnji momak N. S. sa Banovog brda ne seća se svih detalja napada na Bir festu, kada je izbezumljeni napadač, juče u dva sata posle ponoći, nožem povredio njega i još sedmoro posetilaca ove manifestacije.

Bir fest je jedan od najposećenijih festivala u Srbiji
 

"Bila je gužva. Opšta tuča. Neka dva klinca uletela su u masu i tukla sve redom. Moj drug je pao. Sagnuo sam se da pogledam šta mu je. Onda sam osetio bol. Uboden sam nožem u grudi. Otišao sam da tražim Hitnu pomoć. Sledeće čega se sećam je da sam se probudio u bolnici."

Policija traga za napadačem, koji je, kako se sumnja, bio u društvu mladića naoružanog "bokserom", a povređeni, uzrasta od 17 do 23 godina, oporavljaju se i niko od njih nije u životnoj opasnosti.

Posetioci Bir festa napadnuti su dok su stajali između dva štanda. Zasad nije utvrđeno ni ko je izazvao tuču koja je prerasla u krvavi pir. Otac povređenog mladića N. S. kaže da je njegov sin već oko 2.30 zbrinut u Urgentnom centru. Ostali povređeni su smešteni i u Zemunsku bolnicu i KBC "Bežanijska kosa".

Spisak povređenih

U jezivom krvoproliću na “Bir fest” povređeni su momci od 18 do 31 godine. Prema saznanjima “Alo!”, njih sedmoro je nakon napada hospitalizovano na hirurgiji Urgentnog centra, a četiri mladića su morala da budu operisana.
gde su smešteni ranjeni:


K. D. (31) na odeljenju hirurgije
M. Đ. (23) intezivna nega
N. S. (19) na odeljenju hirurgije
V. R. (30) intezivna nega
N. Ć. (28) intezivna nega
D. T. (18) na odeljenju hirurgije
F. K. (25) intezivna nega
Ž. V. (18) na kućnom lečenju

MUP: Veliki propusti


Vlastimir Vulikić, zamenik načelnika odeljenja za krvne delikte pri MUP Srbije, najavio je da će se pokazati da li je bilo propusta u obezbeđenju "Bir festa", za koju je bila zadužena firma “Kombat sekjuriti".

"Oni su se obratili MUP-u, koji im je izašao u susret i pružio asistenciju. Skup koji okuplja do 100.000 ljudi, koji uglavnom dođu radi ispijanja alkohola, a od kojih su neki i pod dejstvom droge, mora da podrazumeva mnogo ozbiljniji pristup organizaciji obezbeđenja - napomenuo je Vulikić.

Tužićemo organizatore skupa

Kako "Alo!" saznaje, među povređenim mladićima nalazi se i Kosta D. (31) iz Vrbasa, čiji će roditelji tužiti organizatore zbog napada na njihovog sina.


- Šta da vam kažem, svi smo u šoku! Kosta je na "Bir festu" bio s drugom iz Vrbasa, otišli da se zabave, a završio je u bolnici. Njegov drug je prošao bez povreda i on me je prvi ujutru pozvao da mi kaže šta se desilo! Kaže da su napadača prvi put u životu videli. Supruga mi je srećom medicinska sestra, u penziji doduše, i sve vreme je u kontaktu s lekarima u Urgentnom centru. Jako je potresena, kaže da se sin oporavlja, ali je i dalje pod detaljnim opservacijama - priča za "Alo!" Svetozar.


On najavljuje i da će njegova porodica tužiti organizatore zbog propusta!
- Znamo mi šta su festivali i zabava. Ali kakva vam je to organizacija kada klinci mogu da unesu nož, bokser pored obezbeđenja?! Jeste sve izvršilo neko NN lice, ali organizatori imaju najveću odgovornost zbog ovoga što se desilo! Supruga je već juče išla da se raspita oko detalja tužbe - najavljuje otac povređenog mladića.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.08.2011. 13:44
Nije u redu na Gospojinski Post da odrzavate taj festival.
Nedelja 21.08.2011. 14:41
Sinoc sam tamo bio,popio sam Dunav,Savu i majsku kisu :):):),niko nikoga nije ubadao pa ni tukao,jedina moja zamerka je to sto nije bilo javnih WC-a,pa je narod,kako muski,a i zenski toliko pisao po obodu festivala da je miris bio nesnosan,mada kad popijes par piva sva cula otupe,tako da sve u svemu zacin C,hehehe
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online