Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 22.07.2011.
20:58
Beta A

Austrijanci: Srpski saobraćajci kradu, MUP negira

Načelnik Uprave granične policije Srbije Nenad Banović negirao je danas informaciju da se vozačima iz Evropske unije na srpskim graničnim prelazima naplaćuje kazna ako, pored vozačkih dozvola matičnih država, ne poseduju i međunarodnu dozvolu.

"To apsolutno ne odgovara istini. Mi prema Evropskoj uniji imamo bilateralan sporazum prema kome ne treba međunarodna dozvola i to je tačka. To neko širi dezinformacije i to oštro demantujem", rekao je Banović agenciji Beta.

Neki tvrde da su im naplaćivane kazne i do 250 evra

Banović je naglasio da granična policija Srbije dobro radi i da omogućava brz promet ljudi i roba, kao i da joj priče o navodnim kaznama za vozače iz Evropske unije ne odgovaraju, jer remete redovan rad.

Švajcarski informativni portal "20 minuta" objavio je danas da u Srbiji "postoji raskorak" između prakse, i odredbe prema kojoj je vozačima iz evropskih zemalja prilikom prelaska srpske granice dovoljna nacionalna vozačka dozvola.

"Od početka juna dobijamo masovno informacije od osoba koje su, iako poseduju važeće vozačke dozvole, na srpskoj granici kažnjene sa i do 250 evra", izjavio je za taj portal Tomas Hajder, stručnjak za saobraćaj u Auto, moto i biciklističkom savezu Austrije (ARBO).

Prema pisanju "20minuta", posle brojnih prijava o kaznama, ARBO i švajcarska Savezna uprava za puteve (ASTRA) su intervenisale posredstvom austrijske i švajcarske ambasade u Beogradu.

I ARBO i ASTRA su od policije u Srbiji i od srpskih diplomata dobile isti odgovor, da je za evropske vozače prilikom prelaska granice dovoljno da imaju vozačku dozvolu svoje zemlje, piše "20 minuta".

Subota 23.07.2011. 12:26
Жени се саобраћајац! И сада колеге расправљају шта да му дају на поклон: - Да му купимо један 47'' ЛЦД? - Ма јок бре има,мало је то! - Да му купимо један KIA Sportage? - Ma не бре,мало је то, има новог Q5! - А да му дамо једну смену на Бубањ потоку да одради сам? - ЈЕСИ БРЕ ТИ НОРМАЛАН - МНОГО ЈЕ БРЕ!!!!!!! ......................................................... Онај ''радио'' у трафикама после радног времена,овај радио као носач за коферче сас шушке и постадоше министри полиције...А ови сви поштени!!!! Ма наравно!!!
Utorak 12.03.2013. 21:10
Lično sam doživjeo na Ibarskoj magistrali zaustavljanje sa BiH registracijom te vozilom Reno Klio nas četvoro odraslih i punim gepekom. Na odokativnu ( nasumično) procjenu brzine sam morao platiti kaznu. Na cedulji je pisalo da sam kažnjen zbog neuključivanja žmigavca na mijestu gdije 10 km nema nikakve mogučnosti skretanja pa ni potrebe za žmigavcem. O znatnoj razlici u naplačenoj i napisanoj kazni da ne govorim. O prijateljima koji putuju preko Mađarske i dojavi graničara mafiji koje vozilo ušlo, čak i šta je u vozilu jedan naivac se zaprepastio kad je pokušao da prijavi krađu vi robu. Nije poslušao savjet da ide sa starim golfom jer je htjeo pokazati bratu novog a potom produžiti za Bosnu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online